Συμμετοχή του Σχολείου μας μέσω τηλεδιάσκεψης στην παρουσίαση της εφαρμογής CyberKid από την ΔΗΕ

Παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου και των Υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και Γεώργιου Στύλιου παρουσιάστηκε σήμερα σε διαδραστική τηλεδιάσκεψη με 600 σχολεία, μεταξύ των οποίων και το Σχολείο μας, η εφαρμογή  Cyberkid από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Μανώλη ΣφακιανάκηΤηλεδιάσκεψη ΔΗΕ - 3ου ΓΕΛ ΚηφισιάςΔείτε περισσότερα και κατεβάστε την παρουσίαση.
Συνέχεια

Ράδιο Β3 2012-13: Η Χριστουγεννιάτικη εκπομπή

Στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας «Ψηφιακή Τάξη: Ένα δημιουργικό γραφείο» οι μαθητές του Β3 του σχολικού έτους 2012-13 εξερεύνησαν τις δυνατότητες παραγωγής  κατ” απαίτηση ραδιοφωνικών εκπομπών μέσω Διαδικτύου.
Τον Δεκέμβριο του 2012 η ομάδα του Διαδικτυακού ραδιοφώνου ηχογράφησε την πρώτη της παραγωγή, μια Χριστουγεννιάτικη εκπομπή με μουσική και ευχές για το 2013 που ερχόταν.
Ένα χρόνο μετά η εκπομπή αναμεταδίδεται από τον δικτυακό τόπο του Σχολείου δίνοντάς μας την ευκαιρία να νοσταλγήσουμε, να επαναλάβουμε τις ίδιες ευχές για υγεία και πρόδο και να ευχηθούμε τον επόμενο Δεκέμβριο οι συντελεστές της εκπομπής να συνεχίζουν την πορεία τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Κάντε κλικ για να ακούσετε την Χριστουγεννιάτικη εκπομπή του Δεκεμβρίου του 2012.
 

Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα, 9-15 Δεκεμβρίου 2013

Το 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς συμμετέχει στην παγκόσμια εκπαιδευτική πρωτοβουλία που συντονίζει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Code.org . To Code.org προωθεί την διδασκαλία της Επιστήμης Υπολογιστών στα σχολεία των ΗΠΑ, πρεσβεύοντας την άποψη ότι θα πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα σχολεία σαν βασικό αντικείμενο στα πλαίσια των μαθημάτων των Μαθηματικών, των Φυσικών Επιστημών  και της Τεχνολογίας (STEM).  Αυτή την χρονιά το Code.org υλοποιεί την «Ώρα Κώδικα» στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην εκπαιδευτική εβδομάδα για την Eπιστήμη των Η/Υ & Πληροφορικής. H Ώρα του Κώδικα αποσκοπεί στο να παροτρύνει οποιονδήποτε να δει ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την Επιστήμη της Πληροφορικής με το σύνθημα

«Όλοι μπορούν να προγραμματίσουν».

Mεταβείτε στην φόρμα εγγραφής του Σχολείου μας στο code.org και εγγραφείτε για να συμμετέχετε στην εισαγωγική δραστηριότητα

Δείτε την προτεινόμενη από το Σχολείο μας δραστηριότητα για μαθητές της Γ” Λυκείου της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης
ΩΡΑ ΚΩΔΙΚΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΠΠ

ή πατήστε Συνέχεια για να διαβάσετε περισσότερα.
Συνέχεια

Ψηφιακή Τάξη

Ψηφιακή Τάξη

Ψηφιακή Τάξη

Οι δυνατότητες της πρόσβασης στο υλικό ενός μαθήματος,  η παρακολούθηση της προόδου της διδασκόμενης ύλης και των παραδόσεων εργασιών, η  διατύπωση αποριών χωρίς χωροχρονικούς περιορισμούς και αυτοματοποιημένες διαδικασίες (αυτο) αξιολόγησηςείναι μερικά από τα ζητούμενα του Ψηφιακού Σχολείου. Επιπλέον, η εισαγωγή του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας που απαιτεί τον προγραμματισμό και την διεξαγωγή ομαδοκεντρικών δραστηριοτήτων με χρήση ΤΠΕ είναι μερικά από τα ζητήματα που μαθητές και καθηγητές μπορούν να αντιμετωπίσουν χρησιμοποιώντας το Διαδίκτυο και συστήματα διαχείρισης μαθησιακού περιεχομένου ( Learning Content Management Systems).
Συνέχεια

Εργαστήριο Πληροφορικής Linux/LTSP

EdubuntuΤο Σχολικό Εργαστήριο το σχολικό έτος 2012-13 λειτουργεί χρησιμοποιώντας την ολοκληρωμένη λύση για εγκατάσταση σχολικών εργαστηρίων με βάση την έκδοση 12.04 (Precise) της διανομής  Ubuntu του λειτουργικού συστήματος GNU/Linux.
Συνέχεια