Παράταση προθεσμίας για την υποβολή Αίτησης ? Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων

Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται η παράταση της προθεσμίας για την υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Έτσι, η προθεσμία για την υποβολή της εν λόγω Αίτησης παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το τελευταίο διάστημα και ανάγκασαν κάποιες σχολικές μονάδες να παραμείνουν κλειστές για λίγες μέρες. Επισημαίνεται ότι μετά την παρέλευση της προθεσμίας δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Λειτουργία Σχολείου την Πέμπτη 19/2/2015

Σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, σήμερα Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου τα Σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Κηφισιάς θα λειτουργήσουν από τις 9 πμ

Αναστολή λειτουργίας του Σχολείου την Πέμπτη 12/2/2015

Κατόπιν ανακοίνωσης του Δήμου Κηφισιάς την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου, λόγω των προγνωστικών στοιχείων για εμφάνιση παγετού, όλα τα  Νηπιαγωγεία  και Σχολεία κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί και των τριών Δημοτικών  Ενοτήτων του Δήμου Κηφισιάς δεν θα λειτουργήσουν.

Επίδοση ελέγχων προόδου Ά τετραμήνου

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00μμ θα δοθούν οι έλεγχοι επίδοσης του Α΄ τετραμήνου των μαθητών του Λυκείου μας, και οι κηδεμόνες των μαθητών θα μπορούν να λάβουν αναλυτική ενημέρωση.
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Υποβολή Αίτησης ? Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2015 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ή Αίτησης για ενδοσχολικό απολυτήριο

Όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2015 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Η προθεσμία ορίζεται από την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου ως και την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).
Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (10-25 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Οι απόφοιτοι προηγουμένων ετών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ  υποβάλλουν την Αίτηση ? Δήλωση στο Λύκειο αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΓΕΛ και μαζί με την Αίτηση – Δήλωση συνυποβάλλουν:
i) ευκρινές φωτοαντίγραφο του απολυτηρίου τους ή ισότιμου τίτλου άλλου σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο Σχολείο συνυποβάλλεται βεβαίωση της οικείας εκπαιδευτικής ή διπλωματικής αρχής της Χώρας της οποίας το πρόγραμμα σπουδών ακολουθεί το συγκεκριμένο Σχολείο, από την οποία να προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος τίτλος δίνει τη δυνατότητα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια της Χώρας αυτής. Στην περίπτωση που ο τίτλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει εκδοθεί από ξένο Σχολείο που λειτουργεί στην Ελλάδα, εκτός των ανωτέρω, συνυποβάλλεται επιπλέον βεβαίωση της οικείας Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη νόμιμη λειτουργία του Σχολείου αυτού στην Ελλάδα,
ii) την πρωτότυπη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ» πρόσβασης που κατέχουν από προηγούμενο έτος. Αν δεν είναι κάτοχοι «ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ» πρόσβασης, υποβάλλουν σχετική υπεύθυνη δήλωση.


Δείτε την εγκύκλιο, τα υποδείγματα αιτήσεων και το Μηχανογραφικό Δελτίο

23-01-15 Εγκύκλιος Αίτησης Δήλωσης ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Β΄
Μηχανογραφικό Δελτίο ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ-Β 2014
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1: ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΓΕΛ 2015
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2: ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΓΕΛ 2015
ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ 2015

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2015, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Με την υπ” Αρ. Πρωτ. Φ.251/ 21839 /Α5 εγκύκλιο, το Υπουργείο ενημερώνει για τον τρόπο εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων, καθώς και τη διαδικασία
χορήγησης των γνωματεύσεων.
Οι γνωματεύσεις που χορηγούνται κατά περίπτωση από τις Υγειονομικές Επιτροπές,
καθώς και οι γνωματεύσεις των ΚΕ??Υ ή των Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων υποβάλλονται με σχετική αίτηση στο Λύκειο (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ) κατάθεσης της αίτησης δήλωσης συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι 25 Φεβρουαρίου 2015.
Η  διαδικασία χορήγησης και κατάθεσης των γνωματεύσεων για προφορική ή γραπτή εξέταση κατά περίπτωση και η προθεσμία (έως 25-2-2015) ισχύει και για όσους μαθητές της Γ ? Ημερήσιου Γενικού Λυκείου αποφασίσουν να μη συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2015 για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά να αποκτήσουν το απολυτήριό τους μόνο με ενδοσχολικές εξετάσεις.
Για περισσότερες διευκρινήσεις κατεβάστε την εγκύκλιο
2015_2_9_Φ_251_21839_A5_ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΦΥΣ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΓΕΛ ΕΠΑΛ_2015

Σχολικός Περίπατος Φεβρουαρίου – Κατάθεση προσφορών ταξιδιωτικών γραφείων

Ο Διευθυντής του Σχολείου καλεί ενδιαφερόμενα ταξιδιωτικά γραφεία να προσκομίσουν  προσφορά για τον σχολικό περίπατο που προγραμματίζει το Λύκειό μας την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015  με προορισμό την Ιερά Μονή Καισαριανής και το Σκοπευτήριο Καισαριανής, με αναχώρηση στις 08:30 πμ από το Λύκειο και επιστροφή στις 14:00 μμ.
Η προσφορά θα αφορά 5 λεωφορεία των 50 θέσεων ( τιμή ανά λεωφορείο), και θα πρέπει να ληφθεί υπ” όψιν ότι οι μετακινήσεις θα γίνουν μέσω της Αττικής Οδού.
Η προσκόμιση των προσφορών ή η αποστολή τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα γίνεται δεκτή μέχρι και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 (ώρα 13:00 μμ).

Σχολικός Περίπατος Μαρτίου ? Κατάθεση προσφορών ταξιδιωτικών γραφείων

Ο Διευθυντής του Σχολείου καλεί ενδιαφερόμενα ταξιδιωτικά γραφεία να προσκομίσουν κλειστή προσφορά  για τον σχολικό περίπατο που προγραμματίζει το Λύκειό μας στις 27 Μαρτίου 2015 με προορισμό Δελφούς, Όσιο Λουκά, Αντίκυρα Βοιωτίας, με αναχώρηση στις 08:30 πμ από το Λύκειο και επιστροφή στις 20:00 μμ.
Η προσφορά αφορά 1 λεωφορείο των 50 θέσεων, καθώς επίσης και ξεναγό για το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.
Η προσκόμιση των κλειστών προσφορών θα γίνεται δεκτή μέχρι την
Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015, 14:00μμ.