Σε άρθρο της μεγαλύτερης εφημερίδας της Ρόδου «Δημοκρατική» σχετικό με τον μαθητικό τουρισμό φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του Διευθυντή κου Κούτσικου Ηλία και αρκετών μαθητών του Σχολείου μας. «Θέλαμε να κάνουμε μια αλλαγή και να επισκεφθούμε ένα άλλο προορισμό . Μέχρι τώρα πηγαίναμε εκδρομές στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδος. Η Ρόδος έχει να μας δώσει πολλά από τον πολιτισμό και την ιστορία της», δήλωσε ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς μαθητικού συμβουλίου του 3ου Λυκείου Κηφισιάς κ. Ανδρέας Κατζουράκης.
«Επιλέξαμε τη Ρόδο γιατί δεν θέλαμε να πάμε εκδρομή στους κλασικούς προορισμούς της Ελλάδας. Μας κίνησε την προσοχή η ιστορία και τα εντυπωσιακά μνημεία της Ρόδου», δήλωσε ο μαθητής της Γ? τάξης του 3ου Λυκείου Κηφισιάς κ. Κωνσταντίνος Καφρίτσας.
«Επιθυμία μας ήταν να επισκεφθούμε τη Ρόδο για να δούμε διαφορετικά πράγματα και να «αράξουμε» λίγο πριν ξεκινήσει ο αγώνας για τις πανελλήνιες. Μας εντυπωσιάζουν τα μνημεία της. Υπάρχει μεγάλη διαφορά από τις Κυκλάδες. Και οι άνθρωποι είναι ευγενικοί και φιλικοί», δήλωσε ο μαθητής της Γ? τάξης του 3ου Λυκείου Κηφισιάς κ. Οδυσσέας Ζήλιας.
Στην εκδρομή που πραγματοποιούν οι μαθητές του 3ου Λυκείου Κηφισιάς στη Ρόδο αναφέρθηκε και ο διευθυντής του σχολείου, σεισμολόγος κ. Ηλίας Κούτσικος.
«Επιλέξαμε τη Ρόδο γιατί δεν θέλαμε να κάνουμε διαδρομή στο οδικό δίκτυο της Βορείου Ελλάδος. Έγιναν τελευταία πολλά ατυχήματα. Επειδή προέχει η ασφάλεια των παιδιών επιλέξαμε να γίνει ταξίδι με πλοίο σε ένα διαφορετικό προορισμό. Είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε το νησί σε μια εποχή που δεν υπάρχουν πολλοί τουρίστες», δήλωσε ο κ. Κούτσικος και πρόσθεσε πως η Ρόδος προσφέρεται και για εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Με την ιδιότητα του σεισμολόγου, ο κ. Η Κούτσικος δήλωσε:
«Είναι καλό να εκτονώνεται η σεισμική δραστηριότητα. Δεν είναι κακό να γίνονται σεισμοί. Σε αυτούς άλλωστε οφείλει την ομορφιά της η Ρόδος. Η διέγερση άλλων ρηγμάτων δεν την επηρεάζει . Σε όλη την Ελλάδα υπάρχει σεισμική έξαρση. Αυτό είναι φυσιολογικό».
Ο κ. Ηλίας Κούτσικος αναφέρθηκε και στα κύματα τσουνάμι.
«Δεν μπορεί να γίνει κάτι για την αντιμετώπιση των παλιρροϊκών κυμάτων. Θα βοηθούσε μόνο η καταγραφή της δραστηριότητας από ειδικά μηχανήματα που θα προειδοποιούν τις αρχές για την έλευση των κυμάτων».
Πηγή: www.dimokratiki.gr