Επιλογή προσφοράς για τριήμερη εκδρομή στο Πήλιο

Για την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Πήλιο, σύμφωνα με την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε  στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Β΄Αθήνας, ελήφθησαν οι εξής  προσφορές από ταξιδιωτικά γραφεία.
IQ_Holidays
Vlassopoulos
Grefis
Nikolaidis
Ως πιο συμφέρουσα κρίθηκε η προσφορά του IQHolidays .
Σύμφωνα με το Ιδιωτικό Συμφωνητικό οι συμμετέχοντες στην εκδρομή καλύπτονται από το υπ” αρίθμ. 66054 συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης με την Ευρωπαϊκή Πίστη.

Πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2015 – Γενικότερος προγραμματισμός για τις διαδικασίες εισαγωγής

Α. Πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2015.
Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του ΥΠΟΠΑΙΘ σχετικά με τα προγράμματα των Πανελλαδικών εξετάσεων:
α) Στις 13 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους  2014-2015 .
β) Οι πανελλαδικές εξετάσεις  των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν τη Δευτέρα 18-5-2015.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17-6-2015. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15-6-2015 ως και 26-6-2015. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9-6-2015.
γ) Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3-6-2015 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Β. Γενικότερος προγραμματισμός για τις διαδικασίες εισαγωγής
Στις αρχές Μαΐου, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν  το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται  και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι  να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα.
Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.
Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Απρίλιο.
Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Για όλες τις παραπάνω διαδικασίες οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται από τα Λύκειά τους με σχετικές εγκυκλίους. Παράλληλα, ενημερωτικό υλικό, εγκύκλιοι, υποδείγματα κλπ θα αναρτώνται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
Για να δείτε τους πίνακες με το αναλυτικό πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων 2015, κατεβάστε το δελτίο τύπου από τον δικτυακό τόπο του Υπουργείου.

 

Ομιλία του Διευθυντή του Σχολείου Δρ Ηλία Κούτσικου στο Athens Science Festival

Από τις 17 έως τις 22 Mαρτίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας που γίνεται για δεύτερη φορά στην Αθήνα σε προσκαλεί να εξερευνήσεις τις επιστήμες που σε περιβάλλουν.
Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό ?Επιστήμη Επικοινωνία ? SciCo?, το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ?INNOVATHENS?, το Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.
Στα πλαίσια του φεστιβάλ ο Διευθυντής του Σχολείου θα δώσει διάλεξη με θέμα «ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΚΥΜΑΤΩΝ».
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο δικτυακό τόπο του Φεστιβάλ

Διάκριση της εικονικής επιχείρησης του 3ου Λυκείου Κηφισιάς

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, η ομάδα του Σχολείου μας συμμετείχε στην Μαθητική Εμπορική Έκθεση  «TRADE FAIRS 2015″ στο THE MALL ATHENS στο Μαρούσι, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015. Η ομάδα μας βραβεύτηκε με έπαινο επικοινωνίας  για την εικονική επιχείρηση «EVENTIFY.GR».

Trade Fairs 2015 – The Mall

Το eventify,gr είναι ένας ιστότοπος που απευθύνεται κυρίως σε νέους (και όχι μόνο), που θέλουν να γνωρίζουν άμεσα και γρήγορα ότι συμβαίνει και διοργανώνεται σε σχέση με τα ενδιαφέροντά τους.
Υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος είναι η κα Δήμητρα Σουλτάτη