Εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο

Τα Πολιτιστικά Προγράμματα Σχολικής Δραστηριότητας που διεξάγονται φέτος στο σχολείο μας με τίτλο «Μουσειακή Αγωγή: Γνωριμία με τα Μουσεία της Ευρώπης» και «Αναζητώντας Ελληνικές Αρχαιότητες στο Εξωτερικό» πραγματοποίησαν κοινή εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο από 13 έως 17 Μαρτίου 2024. Οι 40 συνολικά μαθητές/-τριες με συνοδούς εκπαιδευτικούς τους Μ. Αναστασάκη, Χ. Μαρούγκα, Χ. Παγώνη και Α. Σούρρα επισκέφτηκαν το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Επιστημών και την Εθνική Πινακοθήκη ερευνώντας βιωματικά τα κύρια εκθέματά τους και, παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα άλλα βασικά αξιοθέατα της πόλης του Λονδίνου και του Windsor, αποκτώντας μια πολύτιμη εμπειρία επιμόρφωσης και αναψυχής.

Επιλογή ταξιδιωτικού γραφείου για την εκπαιδευτική εκδρομή της Β΄ τάξης στη Μεσσηνία

Για τη διεξαγωγή της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής της Β΄ τάξης στη Μεσσηνία
(με διαμονή στην Καλαμάτα) που θα διεξαχθεί από 28/03/2024 έως 30/03/2024, το
σχολείο, κατόπιν Προκήρυξης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Β΄
Αθήνας, έλαβε οικονομικές προσφορές από τα εξής ταξιδιωτικά γραφεία:
Μέσα από τη θεσμικά προβλεπόμενη διαδικασία, επιλέχτηκε η προσφορά του
ταξιδιωτικού γραφείου «Happy Days Travel». Παρατίθεται το Ιδιωτικό Συμφωνητικό και το Αναλυτικό Πρόγραμμα επισκέψεων της εκδρομής.

Διδακτική επίσκεψη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 οι μαθητές/-τριες των δύο Τμημάτων του Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής της Γ’ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Κατά την επιμορφωτική αυτή επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον θεσμό του Χρηματιστηρίου και να συζητήσουν σχετικά με τη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς αξιών και παραγώγων.

Επιλογή ταξιδιωτικού γραφείου για την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λονδίνο

Για τη διεξαγωγή της πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στο Λονδίνο που θα
διεξαχθεί στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Προγραμμάτων Σχολικής Δραστηριότητας
«Μουσειακή Αγωγή: Γνωριμία με τα Μουσεία της Ευρώπης» και «Αναζητώντας
ελληνικές αρχαιότητας στο εξωτερικό» από 13/03/2024 έως 17/03/2024, το
σχολείο, κατόπιν Προκήρυξης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Β΄
Αθήνας, έλαβε οικονομικές προσφορές από τα εξής ταξιδιωτικά γραφεία:
Μέσα από την θεσμικά προβλεπόμενη διαδικασία, επιλέχτηκε η προσφορά του
ταξιδιωτικού γραφείου «Happy Days Travel». Παρατίθεται το Ιδιωτικό Συμφωνητικό  και το Αναλυτικό Πρόγραμμα της εκδρομής.

Επιλογή ταξιδιωτικού γραφείου για την εκπαιδευτική εκδρομή της Γ΄ τάξης στην Κρήτη

Για τη διεξαγωγή της πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής της Γ΄ τάξης στην Κρήτη (30/11/23 – 06/12/2023), το σχολείο, κατόπιν προκήρυξης  που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας, έλαβε οικονομικές προσφορές από τα εξής ταξιδιωτικά γραφεία:

Happy Days

KALAMAKI TOURS

OUR TRAVEL

Μέσα από την θεσμικά προβλεπόμενη διαδικασία, επιλέχτηκε  η προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου «HAPPY DAYS TRAVEL».  Ιδιωτικό Συμφωνητικό

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα της εκπαιδευτικής εκδρομής.

Επιλογή προσφοράς για την εκδρομή της Β Λυκείου στον Βόλο (29-31/3/2023)

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση της εκδρομής της Β΄ Λυκείου στον Βόλο (29-31/3/2023) το σχολείο κατόπιν προκήρυξης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Β” Αθήνας έλαβε τις εξής προσφορές:

HAPPY DAYS

IQ HOLIDAYS

MANESSIS

OUR TRAVEL

TRAVEL BUG

Επιλέγη η προσφορά HAPPY DAYS με διαμονή στο XENIA PORTARIA 4*.

Ιδιωτικό Συμφωνητικό

 

Επιλογή προσφοράς για την πενθήμερη εκδρομή της Γ Λυκείου στα Χανιά (4-8/12/2022)

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση της  πενθήμερης εκδρομής της Γ΄ Λυκείου στα Χανιά (4-8/12/2022) το σχολείο κατόπιν προκήρυξης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Β” Αθήνας έλαβε τις εξής προσφορές:

Happy Days

Our Travel

Travel Project

PVS

Δωδώνη

Επιλέγη η προσφορά HAPPY DAYS με διαμονή στο Porto Platanias. Ιδιωτικό Συμφωνητικό

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

 

ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ

3 ΗΜΕΡΕΣ

23-25/2/20

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΒΟΛΟΣ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο σχολείο και αναχώρηση για την πόλη του Βόλου με ενδιάμεσες στάσεις. Επίσκεψη στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών όπου βρίσκεται το άγαλμα του Λεωνίδα και το κενοτάφιο των πεσόντων.Στη συνέχεια θα κάνουμε μία στάση στα Καμένα Βούρλα ,από τα πιο κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας και ίσως το πιο γνωστό μέρος Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο ¨Αθανασάκειο¨ που ιδρύθηκε το 1909 και διαθέτει εκθέματα από την Προϊστορική, Νεολιθική και την Βυζαντινή περίοδο .Στη συνέχεια Επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, η πρώτη εκκλησία που δημιούργησε ο αρχιτέκτονας Αριστοτέλης Ζάχος στο Βόλο. Οι αγιογραφίες του ναού είναι του Αγήνορα Αστεριάδη, ενώ, στο προαύλιο του Ναού διατηρείται το παλιό καμπαναριό, έργο του Ιταλού γλύπτη Previsan το 1884.Μεσημέρι ελεύθερο στο Βόλο για φαγητό και βόλτα στην παραλία . Στη συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Βόλο. Τακτοποίηση στα δωμάτια στο VALISRESORT 5* ..Δείπνο και προαιρετική ομαδική βραδινή ψυχαγωγία στο Βόλο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΧΩΡΙΑ ΠΗΛΙΟΥ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε να γνωρίσουμε το θρυλικό βουνό των Κενταύρων και να θαυμάσουμε την ομορφιά του τοπίου. Τα πρώτα χωριά που συναντάμε είναι η
Πορταριά, ένα πανέμορφο θέρετρο με πετρόκτιστα καλντερίμια και η Μακρυνίτσα, το ¨μπαλκόνι του Πηλίου¨, ένα χωριό κτισμένο στην πλαγιά του βουνού, με πανέμορφη θέα στον Παγασητικό. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και για να δοκιμάσουμε τοπικές λιχουδιές. Συνεχίζουμε για το χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια. Γεύμα το μεσημέρι σε τοπική ταβέρνα και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.Δείπνο και το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση. 

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΛΟΣ – ΜΗΛΙΕΣ – ΕΨΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής χυμών και αναψυκτικών ΕΨΑ . Στην συνέχεια αναχωρούμε για τις Μηλιές, έναν οικισμό αξεπέραστο σε φυσική ομορφιά που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Μαγνησίας και του Ελληνικού Έθνους γενικότερα. Αναχώρηση για την πόλη του Βόλου , όπου θα έχουμε χρόνο προαιρετικά για γεύμα και καφέ . Επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις στην Αθήνα και στο χώρο του σχολείου αργά το απόγευμα.

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των υπευθύνων της εκδρομής.

 

Επιλογή προσφοράς για την εκδρομή της Β΄ Λυκείου στον Βόλο

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση της εκπαιδευτικής εκδρομής της B΄Λυκείου στον Βόλο από 20/2/2020 μέχρι 23/02/2020, το Σχολείο, κατόπιν προκήρυξης που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Β΄Αθήνας έλαβε τις εξής προσφορές:

Happy_Days

Our_Travel

Travel_Bug

Επελέγη η προσφορά του Happy Days