Ευρωπαϊκά Προγράμματα 3ου Λυκείου Κηφισιάς

Το σχολείο μας για φέτος υλοποίησε προγράμματα όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων όπου ο μαθητής μας Στέφανος Μαντζαρλής από την Α? τάξη συμμετείχε μαζί με την μαθήτρια Καλλιόπη Μακρή στην Εθνική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων και επελέγη ως μέλος της Εθνικής Αποστολής ( ανάμεσα σε 300 μαθητές ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων) που θα συμμετάσχει στην Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Τυφλίδα της Γεωργίας τον Οκτώβριο του 2013. Σημειωτέον ότι είμαστε το μοναδικό σχολείο πανελληνίως που διακρίνεται στο συγκεκριμένο θεσμό για 5η φορά.

Συμμετείχαμε επίσης στο πρόγραμμα M.U.N( Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών) της Χάγης όπου και πάλι είμαστε το μοναδικό δημόσιο σχολείο παγκοσμίως που έχει γίνει δεκτό. Επίσης λάβαμε  μέρος στο M.U.N  της Αθήνας που γίνεται υπό την αιγίδα του ιδρύματος Μαραγκοπούλου.

Άλλη ομάδα συμμετείχε στο πρόγραμμα ΣΕΝ ( Νεανική Επιχειρηματικότητα ) και πήρε έπαινο για  την Διαδικτυακή Πλατφόρμα και βγήκε στα πρώτα 12 σχολεία, και πήρε το τρίτο βραβείο Πανελληνίως για την παρουσίαση του business plan. Οι μαθητές μας κέρδισαν υποτροφία 75% από το Deree College. Στο παρόν πρόγραμμα βοήθησαν  τους μαθητές μας και στελέχη ? εθελοντές από την Τράπεζα CITY BANK. Δείτε τον δικτυακό τόπο της εικονικής επιχείρησης istART

Το σχολείο μας έλαβε μέρος σε σύμπραξη σχολείων από Δανία, Γερμανία, Σουηδία, Ισπανία και Ιταλία στο πρόγραμμα COMENIUS και αναμένει αποτελέσματα. Τα υπόλοιπα σχολεία έχουν λάβει την έγκριση.
Υπεύθυνη καθηγήτρια η Υποδ/ντρια Μουχτή Κων/να.