Εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο

Τα Πολιτιστικά Προγράμματα Σχολικής Δραστηριότητας που διεξάγονται φέτος στο σχολείο μας με τίτλο «Μουσειακή Αγωγή: Γνωριμία με τα Μουσεία της Ευρώπης» και «Αναζητώντας Ελληνικές Αρχαιότητες στο Εξωτερικό» πραγματοποίησαν κοινή εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο από 13 έως 17 Μαρτίου 2024. Οι 40 συνολικά μαθητές/-τριες με συνοδούς εκπαιδευτικούς τους Μ. Αναστασάκη, Χ. Μαρούγκα, Χ. Παγώνη και Α. Σούρρα επισκέφτηκαν το Βρετανικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Επιστημών και την Εθνική Πινακοθήκη ερευνώντας βιωματικά τα κύρια εκθέματά τους και, παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα άλλα βασικά αξιοθέατα της πόλης του Λονδίνου και του Windsor, αποκτώντας μια πολύτιμη εμπειρία επιμόρφωσης και αναψυχής.

Συμμετοχή και διάκριση σε Πρόγραμμα MUN

Μαθητές / -τριες του σχολείου μας, υπό την καθοδήγηση της υπευθύνου εκπαιδευτικού κας Θ. Κασαγιάννη, κλάδου ΠΕ06 (Αγγλικής Φιλολογίας), εκπροσώπησαν με επιτυχία το σχολείο μας στο 6ο συνέδριο MUN (Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών) που διοργάνωσε το 1ο Γυμνάσιο Κηφισιάς. Οι εργασίες του συνεδρίου προσομοίωσης των οργάνων και των εργασιών του Ο.Η.Ε διήρκησαν από 7 έως 10 Μαρτίου 2024 και το σχολείο μας απέσπασε διακρίσεις και επαίνους για τη συμμετοχή του σε αυτό. Οι μαθητές/-τριες, εκπροσωπώντας τη χώρα της Βραζιλίας, αποκόμισαν μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από τη συλλογική & διαδραστική διαπραγμάτευση σημαντικών παγκοσμίων ζητημάτων που αφορούσαν στην κοινωνία, την οικονομία, την πολιτική και το περιβάλλον.

Συμμετοχή των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Κηφισιάς στο 20ο Ετήσιο Συνέδριο του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (MUN) στην Αθήνα

Μαθητές και από τις τρεις τάξεις του σχολείου μας και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Σουλτάτη Δήμητρας και κ. Ντούπα Ευαγγελίας συμμετείχαν στο 20ο Ετήσιο Συνέδριο του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από την 17η ? 19η Μαρτίου. Πρόκειται για προσομοίωση των συνεδριάσεων του ΟΗΕ στην αγγλική γλώσσα  όπου οι μαθητές εκπροσωπώντας μία χώρα διαφορετική από τη χώρα καταγωγής τους εμπλέκονται στη συζήτηση κοινωνικών, οικονομικών και ανθρωπιστικών θεμάτων λειτουργώντας ως πρεσβευτές της χώρας αυτής. Στη φετινή επετειακή διοργάνωση, στην οποία έλαβαν μέρος 410 μαθητές από 60 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, οι μαθητές μας κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν την Κίνα, μία χώρα ισχυρή στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, με πολλούς όμως αντιπάλους σε επίπεδο πολιτικό και διπλωματικό, και το Τόνγκο, μία χώρα σαφώς μικρότερη, με γοητευτική όμως ιστορία κι εξίσου έντονη παρουσία στο διεθνή χάρτη. Αν και το εγχείρημα ήταν απαιτητικό, οι μαθητές του σχολείου μας ενεπλάκησαν επιτυχώς σε αυτό το μάθημα δημοκρατίας επιδεικνύοντας ισχυρή παρουσία στις επιτροπές των οποίων ήταν μέλη και συμμετέχοντας ενεργά στη σύνθεση ψηφισμάτων σχετικά με προβλήματα που ταλανίζουν την παγκόσμια κοινότητα.

            Μπράβο παιδιά για την υπέροχη προσπάθειά σας!

Ευρωπαϊκά Προγράμματα 3ου Λυκείου Κηφισιάς

Το σχολείο μας για φέτος υλοποίησε προγράμματα όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων όπου ο μαθητής μας Στέφανος Μαντζαρλής από την Α? τάξη συμμετείχε μαζί με την μαθήτρια Καλλιόπη Μακρή στην Εθνική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων και επελέγη ως μέλος της Εθνικής Αποστολής ( ανάμεσα σε 300 μαθητές ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων) που θα συμμετάσχει στην Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Τυφλίδα της Γεωργίας τον Οκτώβριο του 2013. Σημειωτέον ότι είμαστε το μοναδικό σχολείο πανελληνίως που διακρίνεται στο συγκεκριμένο θεσμό για 5η φορά.

Συμμετείχαμε επίσης στο πρόγραμμα M.U.N( Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών) της Χάγης όπου και πάλι είμαστε το μοναδικό δημόσιο σχολείο παγκοσμίως που έχει γίνει δεκτό. Επίσης λάβαμε  μέρος στο M.U.N  της Αθήνας που γίνεται υπό την αιγίδα του ιδρύματος Μαραγκοπούλου.

Άλλη ομάδα συμμετείχε στο πρόγραμμα ΣΕΝ ( Νεανική Επιχειρηματικότητα ) και πήρε έπαινο για  την Διαδικτυακή Πλατφόρμα και βγήκε στα πρώτα 12 σχολεία, και πήρε το τρίτο βραβείο Πανελληνίως για την παρουσίαση του business plan. Οι μαθητές μας κέρδισαν υποτροφία 75% από το Deree College. Στο παρόν πρόγραμμα βοήθησαν  τους μαθητές μας και στελέχη ? εθελοντές από την Τράπεζα CITY BANK. Δείτε τον δικτυακό τόπο της εικονικής επιχείρησης istART

Το σχολείο μας έλαβε μέρος σε σύμπραξη σχολείων από Δανία, Γερμανία, Σουηδία, Ισπανία και Ιταλία στο πρόγραμμα COMENIUS και αναμένει αποτελέσματα. Τα υπόλοιπα σχολεία έχουν λάβει την έγκριση.
Υπεύθυνη καθηγήτρια η Υποδ/ντρια Μουχτή Κων/να.

Πρόγραμμα φιλοξενίας μαθητών Helsingor Gymnasium

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
Όπως ίσως γνωρίζετε το σχολείο μας είναι αδερφοποιημένο με το Helsingor  Gymnasium της Δανίας. Στο δανέζικο σχολείο διδάσκονται τα Αρχαία Ελληνικά ως μάθημα επιλογής. Ο καθηγητής και η τάξη των Αρχαίων Ελληνικών, που αποτελείται από 11 μαθητές, εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφτούν το σχολείο μας για 4-5 μέρες μέσα στο φθινόπωρο (τέλος Σεπτεμβρίου – τέλος Νοεμβρίου) και να παρακολουθήσουν μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών αλλά και ενδεχομένως μια παρουσίαση σχετική με το αντικείμενο.
Οι 11 μαθητές θα προτιμούσαν να φιλοξενηθούν από οικογένειες μαθητών.
Αν λοιπόν θα σας ενδιέφερε η συμμετοχή του παιδιού σας στην ομάδα υποδοχής αλλά και να φιλοξενήσετε κάποιον Δανό μαθητή, μπορείτε να συμπληρώσετε την σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Ενδέχεται να ακολουθήσει επίσκεψη των μαθητών μας στην Δανία, χωρίς αυτό να είναι προαπαιτούμενο για την συμμετοχή τους στην ομάδα υποδοχής.

Κατεβάστε την σχετική υπεύθυνη δήλωση