Συμμετοχή του Σχολείου μας μέσω τηλεδιάσκεψης στην παρουσίαση της εφαρμογής CyberKid από την ΔΗΕ

Παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου και των Υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και Γεώργιου Στύλιου παρουσιάστηκε σήμερα σε διαδραστική τηλεδιάσκεψη με 600 σχολεία, μεταξύ των οποίων και το Σχολείο μας, η εφαρμογή  Cyberkid από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Μανώλη ΣφακιανάκηΤηλεδιάσκεψη ΔΗΕ - 3ου ΓΕΛ ΚηφισιάςΔείτε περισσότερα και κατεβάστε την παρουσίαση.
Συνέχεια

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής

Στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος του «Κοινωνικού Σχολείου», η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής διοργανώνει, από 22 έως 27 Σεπτεμβρίου, εβδομάδα εκδηλώσεων σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για τη φιλοσοφία και τους στόχους του «Κοινωνικού Σχολείου». Οι άξονες στους οποίους θα επικεντρωθούν οι δράσεις του «Κοινωνικού Σχολείου», σύμφωνα με το υπ? αρ. Γ.Δ.58β/1-9-2014 έγγραφο του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, είναι:

 • Η άθληση
 • Η διατροφή
 • Η καταπολέμηση του ρατσισμού
 • Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση
 • Η πρόληψη των μολυσματικών ασθενειών
 • Η πρόληψη του εθισμού στον καπνό, στο αλκοόλ, στα ναρκωτικά και στο διαδίκτυο
 • Η καταπολέμηση του χουλιγκανισμού
 • Η πρόληψη των ατυχημάτων
 • Η εισαγωγή των εννοιών του Ολυμπισμού και της Αισθητικής Αγωγής στην εκπαίδευση.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματισθεί απευθύνονται στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, περιλαμβάνουν ενημέρωση για όλα τα παραπάνω θέματα από ειδικούς επιστήμονες και αποσκοπούν στην παροχή εμπειριών, γνώσεων και δεξιοτήτων και στις τρεις προαναφερθείσες κοινωνικές ομάδες.
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής εκφράζει τη βεβαιότητα πως όλη η εκπαιδευτική κοινότητα θα αγκαλιάσει και θα στηρίξει τις δράσεις του νέου προγράμματος ?Κοινωνικό Σχολείο?, ώστε να μπορέσει να βρει υποστήριξη στην αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων και στην προώθηση καινοτόμων δράσεων.
Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, είναι οι ακόλουθες:

 • Α΄ Αθήνας 23/9. Τόπος: 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Ώρα: 18:00-21:00. Θέμα: Κοινωνικό Σχολείο
 • Β΄ Αθήνας 24/9. Τόπος: Δημοτικό Θέατρο Πεύκης. Ώρα: 19:00-21:30. Θέμα: «Κοινωνικό Σχολείο: Μάθηση με κοινωνικό προσανατολισμό»
 • Γ΄ Αθήνας 24/9. Τόπος: 6ο Γυμνάσιο Ιλίου. Ώρα: 12:00 ? 14:00. Θέμα: «Όλοι ίσοι-όλοι διαφορετικοί»
 • Δ΄ Αθήνας 25/9. Τόπος: Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Ώρα: 18:00-21:00 Θέμα: Παχυσαρκία
 • Ανατολική Αττική 24/9. Τόπος: Μουσικό Γυμνάσιο/Λύκειο Παλλήνης. Ώρα:11:00. Θέμα: «Το Μουσικό Γυμνάσιο/Λύκειο Παλλήνης και το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Γέρακα συναντιούνται και ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό και ρατσισμό προασπίζοντας τα δικαιώματα των παιδιών».

 • Δυτική Αττική 24/9. Τόπος: ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας. Ώρα: 18:00-20:00. Θέμα:«Η καταπολέμηση της παχυσαρκίας μέσω διατροφής και άθλησης»

Ενημέρωση υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων) σχετικά με τη λειτουργία των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 53 του Ν. 4278/2014 ( ΦΕΚ 157 τ. Α ?) κατά το τρέχον σχολικό έτος 2014-2015 οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή Αστυφυλάκων και στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν κανονικά και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.
Επίσης, η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (για Αστυνομικούς) θα δεχτεί υποψηφίους (ήδη υπηρετούντες Αστυνομικούς) των πανελλαδικών εξετάσεων του 2015 και οι επιτυχόντες θα εγγραφούν στις οικείες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.
Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες επιλογής για τους υποψηφίους των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, προϋπόθεση είναι ο υποψήφιος να έχει κριθεί ικανός για τις Σχολές αυτές κατά τις προκαταρκτικές εξετάσεις που διενεργούνται για το σκοπό αυτό από τις ίδιες τις Σχολές σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Η σχετική προκήρυξη, που περιγράφονται τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η διαδικασία των προκαταρκτικών εξετάσεων, ανακοινώνεται από το Υπουργείο ?ημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη ώστε οι υποψήφιοι να την αναζητήσουν προς ενημέρωσή τους.

2014_9_22_Φ_251_150575_Β6_ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ_15

Ενημέρωση μαθητών της τελευταίας τάξης ΓΕΛ σχολικού έτους 2014-15

Κατεβάστε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με:

 • τα εξεταζόμενα μαθήματα σε πανελλαδικό επίπεδο
 • την επιλογή του δεύτερου μαθήματος γενικής παιδείας και των επιστημονικών πεδίων

Εγκύκλιος Φ.251/145816/Β6/15-9-2014

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση Φ.6/304/75662/Γ1 ? ΦΕΚ Β 1296 ? 21.05.2014, το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό εγγραφής των μαθητών της Α΄ Λυκείου, και  κατατίθεται στην οικεία σχολική μονάδα το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Το ΑΔΥΜ αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, και γιατη συμμετοχή των μαθητών/τριών στους «Αγώνες Αθλοπαιδείας» και στις λοιπές Σχολικές Αθλητικές και άλλες Δραστηριότητες και Σχολικούς Αγώνες
Η παράλειψη κατάθεσης του Α.Δ.Υ.Μ. μετά το Σεπτέμβριο, συνεπάγεται τη φυσική παρουσία χωρίς ενεργή συμμετοχή του μαθητή/τριας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.
ΦΕΚ Β 1296 ? 21.05.2014
Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή

Έναρξη σχολικού έτους 2014 -15

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στις 9:30 θα τελεστεί ο Αγιασμός για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, και θα ακολουθήσει η διανομή των σχολικών βιβλίων.
Οι μαθητές θα πρέπει να παρευρίσκονται στο Σχολείο στις 9:00.
Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων εύχονται σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας μια επιτυχημένη σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο.