Ενημέρωση υποψηφίων σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για τις Στρατιωτικές Σχολές ακαδημαϊκού έτους 2023-2024

ΠΡΟΣ: 1) Περιφερειακούς Δ/ντές Εκπ/σης 2) Διευθυντές Διευθύνσεων Δ.Ε. 3) Διευθυντές Ημερησίων & Εσπερινών ΓΕΛ (δια των Διευθύνσεων Δ.Ε.) 4) Διευθυντές Ημερησίων & Εσπερινών ΕΠΑΛ (δια των Διευθύνσεων Δ.Ε.) ΚΟΙΝ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας Β΄ Κλάδος/Β2,Β4,Α1 (ΔΕΚΠ) Τμήμα Εθν. Στρ. Εκπαίδευσης email : geetha.b2@hndgs.mil.gr

Θέμα: Ενημέρωση υποψηφίων σχετικά με την προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για τις Στρατιωτικές Σχολές ακαδημαϊκού έτους 2023-2024. Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr συντονιστικές οδηγίες ως προς την διεξαγωγή των προκαταρκτικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ – ΣΣΑΣ – ΣΑΝ – ΑΣΣΥ (https://geetha.mil.gr/syntonistikes-odigies-os-pros-tin-diexagogi-ton-prokatarktikon-exetaseon-giaeisagogi-sta-asei-ssas-san-assy/).

Παρακαλούμε η ανακοίνωση αυτή να αποσταλεί στις οικείες Περιφέρειες προς ανάρτηση στον αντίστοιχο πίνακα ανακοινώσεων και να αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων των Διευθύνσεων Δ.Ε. και των Λυκείων, καθώς και στις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και οι απόφοιτοι που ενδιαφέρονται για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές. Εφιστούμε την προσοχή στους Διευθυντές των Λυκείων ώστε να ενημερώσουν άμεσα τους υποψηφίους σχετικά με τα ανωτέρω. Η ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΤΡΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ: 1) Γραφ. κ. Υπουργού 2) Γ. Γ. ΑΒΕΕΑ 3) Γεν. Δ/νση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων 4) Δ/νση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων – Τμήμα Α΄, Β΄

« ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΡΟΝΟΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΟΚΑΝΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ  ΓΙΑ  ΓΟΝΕΙΣ

με θέμα : « ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΡΟΝΟΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΟΚΑΝΑ

Μάρτιος 2023

Το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»,  συνεχίζει  τις δράσεις του , με μια ακόμη παρέμβαση για γονείς προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των γονιών, καθώς και στις ανάγκες τους να βελτιώσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους και να διαμορφώσουν υγιείς και συγκροτημένες προσωπικότητες παιδιών .

Στόχος του σεμιναρίου  είναι η ενδυνάμωση των γονέων και η ενίσχυση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας μέσα από την εκμάθηση γονεικών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για την προστασία της  οικογενειακής συνοχής και επικοινωνίας.

Μέσα από το σεμινάριο οι γονείς θα μπορέσουν:

  1. Να εκφράζουν τους κοινούς φόβους, τις αγωνίες και τις ενοχές σχετικά με την επικοινωνία τους με τα παιδιά.
  2. Να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τις ανάγκες τους και τις ανάγκες των παιδιών τους.
  3. Να βοηθήσουν τα παιδιά τους να «στηρίζονται στα πόδια τους» ξεκινώντας από την ενίσχυση της δικής τους αυτοεκτίμησης.
  4. Να αναγνωρίζουν, να επεξεργάζονται και να επιτρέπουν να εκφράζονται συναισθήματα μέσα στην οικογένεια.
  5. Να θέτουν όρια και να επιλύουν συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια.
  6. Να ευαισθητοποιηθούν για μύθους και αλήθειες που αφορούν τη χρήση νόμιμων και παράνομων ουσιών και τα αίτια της εξάρτησης απ” αυτές.
  7. Να εκπαιδευτούν σε  τεχνικές ουσιαστικής επικοινωνίας ώστε να αποτελέσει η οικογένεια πηγή ασφάλειας, αποδοχής, υποστήριξης και αγάπης για τα μέλη της

Έναρξη-Διάρκεια : Τετάρτη 15 Μαρτίου 18.00-20.00   (απογευματινή ομάδα)

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023  10.30-12.00 (πρωινή ομάδα)

Πρόκειται για10 δίωρες συναντήσεις. δια ζώσης, στο χώρο του Κ.Π»ΠΡΟΝΟΗ», Δήλου 10, Κηφισιά

Κόστος συμμετοχής στην ομάδα: Δωρεάν

Δήλωση συμμετοχών: Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023  με τη συμπλήρωση της αίτησης

ü  για την πρωινή ομάδα στο σύνδεσμο https://forms.gle/ocfaEZZQ5MUiQdC38

ü  για την απογευματινή ομάδα στο σύνδεσμο

https://forms.gle/KEw4LHLUJXTLHSSM8

Συντονίστρια Ομάδας: κα Διονυσία Γιαννοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Οικογενειακή Σύμβουλος – Σύμβουλος Ζεύγους.

Πληροφορίες: Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» καθημερινά 09:00-13:00 στο 210.8082673 ή μέσω

e-mail:info@pronoi.org.gr

 

 

Υπενθύμιση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Λιμενικού Σώματος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

—–

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37 

Τ.Κ. – Πόλη: 15180 – Μαρούσι

Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr 

Email: press@minedu.gov.gr

Δελτίο Τύπου                                           13/02/2023

Υπενθύμιση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Λιμενικού Σώματος με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η προθεσμία της υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Σχολών Λιμενικού Σώματος λήγει την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023.

 

Η προκήρυξη διαγωνισμού εισαγωγής ιδιωτών στις Σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και  Δοκίμων Λιμενοφυλάκων,  ακαδημαϊκού έτους 2023-2024  είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του του Λιμενικού Σώματος: www.hcg.gr.

Επιλογή προσφοράς για την εκδρομή της Β Λυκείου στον Βόλο (29-31/3/2023)

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση της εκδρομής της Β΄ Λυκείου στον Βόλο (29-31/3/2023) το σχολείο κατόπιν προκήρυξης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Β” Αθήνας έλαβε τις εξής προσφορές:

HAPPY DAYS

IQ HOLIDAYS

MANESSIS

OUR TRAVEL

TRAVEL BUG

Επιλέγη η προσφορά HAPPY DAYS με διαμονή στο XENIA PORTARIA 4*.

Ιδιωτικό Συμφωνητικό

 

Υπενθύμιση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

—–

Δελτίο Τύπου                                           09/02/2023

Υπενθύμιση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η προθεσμία της υποβολής ηλεκτρονικά Αίτησης-Δικαιολογητικών των υποψηφίων για τη συμμετοχή τους στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) των Στρατιωτικών Σχολών λήγει την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 24:00.

 

Η προκήρυξη διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών/τριών ΑΣΕΙ, ΣΣΑΣ, ΣΑΝ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2023-2024  είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τους συνδέσμους των ηλεκτρονικών τάξεων των παρακάτω καθηγητριών:

Κωνσταντίνα Βολιώτου  ΠΕ05  https://minedu-secondary2.webex.com/meet/kvolioto

(Γαλλικά Β Λυκείου)

Αναστασία Πάνου  ΠΕ 01   https://minedu-secondary.webex.com/meet/anastpanou