Επίσκεψη στο σχολείο του Υπουργού Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη

Στο πλαίσιο των εργασιών του Προγράμματος Σχολικής Δραστηριότητας Αγωγής Σταδιοδρομίας με τίτλο «Νεανική Επιχειρηματικότητα» και με συντονίστρια εκπαιδευτικό την Οικονομολόγο Δήμητρα Σουλτάτη, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο Υπουργός Οικονομικών κος Κωστής Χατζηδάκης ως Inspirational Mentor της παιδαγωγικής ομάδας του Προγράμματος που ορίστηκε από το «Junior Achievement Greece». Ο Υπουργός είχε εποικοδομητική συζήτηση με την παιδαγωγική ομάδα του Προγράμματος για θέματα που αφορούν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εικονικής τους επιχείρησης και, ακολούθως, με τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Επιλογή ταξιδιωτικού γραφείου για την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λονδίνο

Για τη διεξαγωγή της πολυήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής στο Λονδίνο που θα
διεξαχθεί στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Προγραμμάτων Σχολικής Δραστηριότητας
«Μουσειακή Αγωγή: Γνωριμία με τα Μουσεία της Ευρώπης» και «Αναζητώντας
ελληνικές αρχαιότητας στο εξωτερικό» από 13/03/2024 έως 17/03/2024, το
σχολείο, κατόπιν Προκήρυξης που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Β΄
Αθήνας, έλαβε οικονομικές προσφορές από τα εξής ταξιδιωτικά γραφεία:
Μέσα από την θεσμικά προβλεπόμενη διαδικασία, επιλέχτηκε η προσφορά του
ταξιδιωτικού γραφείου «Happy Days Travel». Παρατίθεται το Ιδιωτικό Συμφωνητικό  και το Αναλυτικό Πρόγραμμα της εκδρομής.

Ενδοσχολική επιμόρφωση από το Ε.Κ.Α.Β.

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 οι μαθητές /-τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου συμμετείχαν σε επιμορφωτική δράση που διενεργήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) σε θέματα Βασικής Υποστήριξης της Ζωής που αφορούν σε δεξιότητες όπως είναι η παροχή Α΄ Βοηθειών και η εφαρμογή της μεθόδου «ΚΑΡΠΑ». Η επιμορφωτική δράση εντάχθηκε στο πλαίσιο της «10ης Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης» η οποία είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β.  που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του πληθυσμού σε θέματα πρώτων βοηθειών και πρόληψης ατυχημάτων και τραυματισμών. Ευχαριστούμε θερμά τον εκπαιδευτή και διασώστη του Ε.Κ.Α.Β. κο Γεώργιο Κουσούλη για την πολύτιμη επιμορφωτική εμπειρία που μας προσέφερε με διαδραστικό τρόπο.

Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής Σχολών, Τμημάτων ή Μαθημάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024

ΕΞΕ – 144394 – 2023 – Γνωστοποίηση δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της υπ αριθμ. Φ.251 139828 Α5 6-12-2023 (ΦΕΚ 7022 Β 13-12-2023) Υπουργικ

Αναδοχή παιδιού από την Action Aid

Το σχολείο μας, ανάμεσα σε άλλες δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού που διεξάγει, προέβη στην αναδοχή του 7χρονου Haboka από την περιοχή Σρε Άμπελ της Καμπότζης, μέσα από το Πρόγραμμα «Γίνε Ανάδοχος» της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης «ACTION AID».

Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθησίας

Συλλέγουμε στον χώρο του σχολείου πλαστικά καπάκια από μπουκάλια τα οποία θα σταλθούν στον «Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων» Νομού Πέλλας. Ο Σύλλογος αυτός, με έντονη κοινωνική δραστηριότητα πανελλαδικά, φροντίζει ώστε κάθε τόνος που συλλέγεται να επενδύεται στην αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου που δωρίζεται σε δομές υγείας.

Προωθώντας την αξία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, εγκαινιάζουμε δράση ανακύκλωσης μπαταριών.

Στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεων που αναλαμβάνει φέτος το σχολείο μας, οι μαθητές προέβησαν σε δεντροφύτευση εξωραΐζοντας τον περιβάλλοντα χώρο πρασίνου του σχολείου. Τα φυτά χορηγήθηκαν από το κέντρο κήπου Μουντάνου.

Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών από την «ΠΡΟΝΟΗ»

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Ενίσχυση της Ψυχικής Ανθεκτικότητας των Εκπαιδευτικών». Το σεμινάριο διεξήχθη σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» του Δήμου Κηφισιάς από το Επιστημονικό Στέλεχος Αρχοντούλα Αλεξάκη – Αναστασοπούλου, Κοινωνική Λειτουργό MSc, Ψυχοθεραπεύτρια. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του σχολείου για υποστήριξη του σύνθετου παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών μέσα από την ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους.