Καθορισμός διδακτέας – εξεταστέας ύλης Ά Λυκείου, Β ? Λυκείου και Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων

Κατεβάστε το ΦΕΚ 2660/τΒ?/8-10-2014 στο οποίο καθορίζεται η διδακτέα – εξεταστέα ύλη της Ά Τάξης των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2014-15.
ΦΕΚ 2660 – ΥΛΗ Ά ΓΕΛ

Κατεβάστε τo ΦΕΚ 2937/τΒ΄/31-10-2014 στο οποία καθορίζεται η διδακτέα – εξεταστέα ύλη της Β ? Τάξης των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2014-15.
ΦΕΚ 2937 – ΥΛΗ Β΄ ΓΕΛ

Κατεβάστε το ΦΕΚ 1938/τΒ?/17-7-2014 στο οποίο καθορίζεται η διδακτέα – εξεταστέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ ? τάξης του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2014?2015,
ΦΕΚ 1938 – ΥΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

και το ΦΕΚ 2721/τΒ ?/13-10-2014 στο οποίο υπάρχουν τροποποιήσεις ως προς τα ως εξής μαθήματα:
Φυσική (Γενικής Παιδείας),
Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητικής Κατεύθυνσης),
Χημεία (Θετικής Κατεύθυνσης),
Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης)
Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Τεχνολογικής Κατεύθυνσης)
ΦΕΚ 2721 – ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΛΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016

Σε συνέχεια της με αριθ. πρωτ. Φ.151/156141/Β6/30-09-2014 (ΑΔΑ: ΒΜΒ19-Η17) εγκυκλίου, το Υπουργείο Παιδείας  ενημερώνει ότι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 35 του Ν.3794/2009 (ΦΕΚ 156/τΑ?/4-9-2009), όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 24 του άρθρου 39 του Ν. 4186/2013 (ΦΕΚ 193/ Α?) και συμπληρώθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 6 του Ν. 4218/2013 (ΦΕΚ 268-Α?) καθώς και με το άρθρο 7 του Ν.4283/2014 (ΦΕΚ 189/Α?), καλούνται να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε  συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν το πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους.
Ο χρόνος υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών στα εν λόγω Νοσοκομεία είναι από Τετάρτη 12 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Κατεβάστε την εγκύκλιο Φ.151/170610 /Β6/21-10-2014

Επιλογή προσφοράς για την πολυήμερη εκδρομή της Γ΄ Λυκείου στην Ρόδο

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση της πολυήμερης εκδρομή της Γ΄ Λυκείου στην Ρόδο, όπως δημοσιεύτηκε στην σελίδα της ΔΔΕ Β΄Αθήνας , το Σχολείο έλαβε τις εξής προσφορές:
Vlassopoulos
AT_Holidays
HappyDays
Manessis

Επελέγη η προσφορά του τουριστικού γραφείου Vlassopoulos.
Υπεγράφη σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού , η οποία καλύπτεται από το προβλεπόμενο ασφαλιστικό συμβόλαιο

Κατεβάστε το πρόγραμμα της εκδρομής

Επιλογή προσφοράς για την πολυήμερη εκδρομή στην Χάγη στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος THIMUN

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση πολυήμερης εκδρομή στην Χάγη για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα THIMUN, όπως δημοσιεύτηκε στην σελίδα της ΔΔΕ Β΄Αθήνας , το Σχολείο έλαβε τις εξής προσφορές:

TRAVELWAY

KEFI_TOURS
IQ_HOLIDAYS
HAPPY_DAYS
IMAGINATION

Επελέγη η προσφορά του τουριστικού γραφείου IMAGINATION TRAVEL.
Υπεγράφη σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού, η οποία καλύπτεται από το προβλεπόμενο ασφαλιστικό συμβόλαιο

Η Φυσική Μαγεύει

H  Ένωση Ελλήνων Φυσικών συνεχίζοντας τις προσπάθειες των τελευταίων ετών, διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά την  πρωτότυπη και ξεχωριστή συνάντηση αριστούχων μαθητών  Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄ και Γ΄  Λυκείου του σχολικού έτους 2014  στις 19-20-21   Δεκεμβρίου  2014  στο ξενοδοχείο Τιτάνια,Πανεπιστημίου 17 και στο ΤΕΙ Αθηνών στο Αιγάλεω.

Οι συμμετέχοντες μαθητές σε αυτή την πρωτότυπη  και δημιουργική συνάντηση θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την άμεση επαφή τους με Διακεκριμένους  Πανεπιστημιακούς Δασκάλους να κατανοήσουν σε βάθος θέματα Σύγχρονης Φυσικής, να εισαχθούν στην σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς και στις έννοιες που  την συγκροτούν αποκτώντας  κριτική και συνδυαστική σκέψη.
Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Διευθυντής του Σχολείου Δρ Κούτσικος Ηλίας
Περισσότερες πληροφορίες στον δικτυακό τόπο της ΕΕΦ.

Συνέδριο: Ανακαλυπτική Μάθηση στην Εκπαιδευτική Πράξη, Scientix

Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών  σε συνεργασία με το ΙΤΥΕ «Διόφαντος»και την Ελληνογερμανική Αγωγή πραγματοποιεί Συνέδριο με θέμα «ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ».

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να δοθεί η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να παρουσιάσουν καινοτόμα εκπαιδευτικά σενάρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που υλοποιούν στα σχολεία τους και βασίζονται στη χρήση νέων τεχνολογικών εφαρμογών (εικονικά εργαστήρια, προσομοιώσεις, διαδραστικές εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, εφαρμογές ρομποτικής). Οι δραστηριότητες αυτές θα πρέπει να βασίζονται στις αρχές της ανακαλυπτικής μάθησης και να έχουν εφαρμοστεί για τουλάχιστον μία σχολική χρονιά σε πραγματικό σχολικό περιβάλλον. Η παρουσίαση σχετικών αποτελεσμάτων (ποιοτικών η ποσοτικών) του αντίκτυπου που είχαν οι δραστηριότητες αυτές στην εκπαιδευτική πράξη είναι εξαιρετικά σημαντική παράμετρος για την επιλογή των εργασιών που θα παρουσιαστούν. Το συνέδριο υποστηρίζεται από τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες SCIENTIX (www.scientix.eu) και INSPIRINGSCIENCE (www.inspiring-science-education.net). Το συνέδριο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς της Α/θμίας και της Β/θμίας Εκπαίδευσης.
Μέλος της οργανωτικής επιτροπής είναι ο Διευθυντής του Σχολείου Δρ Κούτσικος Ηλίας
Περισσότερες πληροφορίες στον δικτυακό τόπο της ΕΕΦ

Σχολικός Περίπατος Οκτωβρίου ? Κατάθεση προσφορών ταξιδιωτικών γραφείων

Ο Διευθυντής του Σχολείου καλεί ενδιαφερόμενα ταξιδιωτικά γραφεία να προσκομίσουν κλειστή προσφορά  για τον σχολικό περίπατο που προγραμματίζει το Λύκειό μας στις 22 Οκτωβρίου 2014 στο Σούνιο (Ναός Ποσειδώνα) – Λαύριο, με αναχώρηση στις 08:30 πμ από το Λύκειο και επιστροφή στις 14:00 μμ.
Η προσφορά αφορά 5 ή 6 λεωφορεία των 50 θέσεων, στην οποία θα πρέπει να λαμβάνεται υπ΄όψιν ότι οι διαδρομές θα πραγματοποιηθούν μέσω της Αττικής Οδού. Η προσκόμιση των κλειστών προσφορών θα γίνεται δεκτή μέχρι τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16/10/2014:
Η εκδρομή ανατέθηκε στο ταξιδιωτικό γραφείο ΣΑΡΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΕΠΕ, που κατέθεσε την μοναδική κλειστή προσφορά
Προσφορά ΣΑΡΡΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΕΠΕ

Πιστοποίηση αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α.

Εκδόθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με την απόκτηση πιστοποιητικού αναπηρίας από τα ΚΕ.Π.Α.  Με το πιστοποιητικό αυτό και τα επιπλέον δικαιολογητικά οι υποψήφιοι θα μπορούν να υπαχθούν:
α) σε κάποιες από τις υποκατηγορίες των ατόμων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για προφορική ή γραπτή εξέταση στις πανελλαδικές εξετάσεις (βλ. ΚΕΦ. Α’) και
β) ως πάσχοντες από κάποιες από τις παθήσεις της κατηγορίας των πασχόντων από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε ποσοστό 5%. (βλ. ΚΕΦ. Β’).
Φ.151.156141.Β6.30.09.2014_ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΚΕΠΑ