Επιλογή προσφοράς για πολυήμερη εκδρομή στην Κάτω Ιταλία

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση πολυήμερης εκδρομή στην Κάτω Ιταλία, όπως  δημοσιεύτηκε στην σελίδα της ΔΔΕ Β΄Αθήνας , το Σχολείο έλαβε τις εξής προσφορές:

Travelway
Manessis
Laggaris
Kefi
Imagination
HellasFerriesCenter

Επελέγη η προσφορά του τουριστικού γραφείου Kefi.
Υπεγράφη σύμβαση οργανωμένου ταξιδιού , η οποία καλύπτεται από το προβλεπόμενο ασφαλιστικό συμβόλαιο

Ενημέρωση υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων) σχετικά με τη λειτουργία των Στρατιωτικών Σχολών για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Σχετικά με την λειτουργία Τμημάτων και Σχολών των ΑΣΕΙ ? ΑΣΣΥ  για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 και την ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ τάξης ημερησίων  ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2014-2015, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα:
Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 η Στρατιωτική Σχολή Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (ΣΙΡ) και το  Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της Σχολής Ικάρων δεν θα δεχθούν εισακτέους. Άρα οι δύο ανωτέρω σχολές δεν θα υπάρχουν στο μηχανογραφικό δελτίο του 2015.
Με το άρθρο 189 του Ν.4261/2014 (ΦΕΚ 107 Α΄) καθορίζεται ότι για τις υγειονομικές εξετάσεις των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΣΕΙ ? ΑΣΣΥ έτους 2015 θα ισχύσει το Π.Δ. 11/2014 ( ΦΕΚ 17 Α΄).
Σύμφωνα με το Π.Δ. 151/2013 ( ΦΕΚ 238 Α΄), Οργανισμός της Σχολής Ικάρων, οι υποψήφιοι ? ες της Σχολής Ικάρων ( όλων των τμημάτων της ) πρέπει να γνωρίζουν την Αγγλική Γλώσσα σε επίπεδο Β2 (Καλή Γνώση) του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Γλωσσομάθειας και η γνώση αυτή πρέπει να βεβαιώνεται με το αντίστοιχο πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το κράτος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Τέλος, σύμφωνα με  σχετικό έγγραφο του ΓΕΕΘΑ,  η φοίτηση στα ΑΣΣΥ είναι διετής και είναι σε εξέλιξη νομοθετικές ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ) με σκοπό να αυξηθεί ο χρόνος φοίτησης στα τρία έτη, χωρίς να είναι δυνατόν την παρούσα χρονική στιγμή να αναφερθεί ρητά ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ισχύσει  από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Κατεβάστε την εγκύκλιο 2014_11_13_Φ_251_183146_Α5_ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ_15

Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατευσίμων Κλάσης 2018 (Γεννηθέντων το έτος 1997) στις Στρατολογικές Υπηρεσίες για Κατάθεση Δελτίου Απογραφής (ΔΑ)

Η Στρατολογική  Υπηρεσία ενημερώνει τους στρατεύσιμους της κλάσης 2018 (γεννημένοι το έτος 1997)  ότι υποχρεούνται να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής  στη Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Αττικής ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)  από 2 Ιανουαρίου 2015  μέχρι 31 Μαρτίου 2015.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέξουν τα εξής:
α. Θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Δελτίο της Αστυνομικής τους Ταυτότητας ή το ελληνικό Διαβατήριό τους ή, εφόσον στερούνται αυτών, Πιστοποιητικό Δήμου ή Κοινότητας από το οποίο να προκύπτει η εγγραφή τους σε μητρώο αρρένων.
β.Όσοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας υποβάλλουν και ιατρική γνωμάτευση ή βεβαίωση, στην οποία περιγράφεται με σαφήνεια η πάθησή τους.
γ.Όσοι παραβαίνουν τις παραπάνω υποχρεώσεις υπέχουν, ως
διοικητικές κυρώσεις, τις παρακάτω πρόσθετες στρατιωτικές υποχρεώσεις:
(1) Ενός (1) μήνα, σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής Δελτίου Απογραφής.
(2) Δύο (2) μηνών, σε περίπτωση μη υποβολής Δελτίου Απογραφής.
(3) Τριών (3) μηνών, σε περίπτωση αναγραφής στο Δελτίο Απογραφής ανακριβών στοιχείων ή κατάθεσης ανακριβών δικαιολογητικών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ
Δείτε την σχετική σελίδα της Στρατολογίας
Κατεβάστε το υπόδειγμα Δελτίου Απογραφής

Σχολικός Περίπατος Noεμβρίου ? Κατάθεση προσφορών ταξιδιωτικών γραφείων

Ο Διευθυντής του Σχολείου καλεί ενδιαφερόμενα ταξιδιωτικά γραφεία να προσκομίσουν  ενοποιημένη προσφορά  για τον σχολικό περίπατο που προγραμματίζει το Λύκειό μας την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014  για τους παρακάτω προορισμούς:

α) Α΄ Λυκείου – Νέο Μουσείο Ακρόπολης (3 πούλμαν)
β) Β΄ Λυκείου – Αρχαία Αγορά (Θησείο) (2 πούλμαν)
γ) Γ΄ Λυκείου – Μουσείο Κεραμικού ( 2 πούλμαν ή 1 πούλμαν 75 θέσεων)

με αναχώρηση στις 08:30 πμ από το Λύκειο και επιστροφή στις 14:00 μμ.
Η προσκόμιση των προσφορών ή η αποστολή τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα γίνεται δεκτή μέχρι και την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 (ώρα 13:00 μμ).