Συμμετοχή των μαθητών του 3ου ΓΕΛ Κηφισιάς στο 20ο Ετήσιο Συνέδριο του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (MUN) στην Αθήνα

Μαθητές και από τις τρεις τάξεις του σχολείου μας και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Σουλτάτη Δήμητρας και κ. Ντούπα Ευαγγελίας συμμετείχαν στο 20ο Ετήσιο Συνέδριο του Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από την 17η ? 19η Μαρτίου. Πρόκειται για προσομοίωση των συνεδριάσεων του ΟΗΕ στην αγγλική γλώσσα  όπου οι μαθητές εκπροσωπώντας μία χώρα διαφορετική από τη χώρα καταγωγής τους εμπλέκονται στη συζήτηση κοινωνικών, οικονομικών και ανθρωπιστικών θεμάτων λειτουργώντας ως πρεσβευτές της χώρας αυτής. Στη φετινή επετειακή διοργάνωση, στην οποία έλαβαν μέρος 410 μαθητές από 60 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, οι μαθητές μας κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν την Κίνα, μία χώρα ισχυρή στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, με πολλούς όμως αντιπάλους σε επίπεδο πολιτικό και διπλωματικό, και το Τόνγκο, μία χώρα σαφώς μικρότερη, με γοητευτική όμως ιστορία κι εξίσου έντονη παρουσία στο διεθνή χάρτη. Αν και το εγχείρημα ήταν απαιτητικό, οι μαθητές του σχολείου μας ενεπλάκησαν επιτυχώς σε αυτό το μάθημα δημοκρατίας επιδεικνύοντας ισχυρή παρουσία στις επιτροπές των οποίων ήταν μέλη και συμμετέχοντας ενεργά στη σύνθεση ψηφισμάτων σχετικά με προβλήματα που ταλανίζουν την παγκόσμια κοινότητα.

            Μπράβο παιδιά για την υπέροχη προσπάθειά σας!

Επιλογή προσφοράς για την τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή Α΄ τάξης στην Καλαμάτα στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής της Α΄ Λυκείου στο πλαίσιο του αναλυτικού προγράμματος, όπως δημοσιεύτηκε στη σελίδα της ΔΔΕ Β΄Αθήνας, το Σχολείο έλαβε τις εξής προσφορές:

@Holidays

Grefis Holidays

HappydaysTRAVEL

IQHOLIDAYS

Επελέγη η προσφορά του τουριστικού γραφείου IQHOLIDAYS.

Επιλογή προσφοράς για την τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή Β΄ τάξης στα Τρίκαλα στο πλαίσιο περιβαλλοντικών προγραμμάτων

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση της τριήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής της Β΄ Λυκείου στο πλαίσιο περιβαλλοντικών προγραμμάτων, όπως δημοσιεύτηκε στη σελίδα της ΔΔΕ Β΄Αθήνας, το Σχολείο έλαβε τις εξής προσφορές:

ANOTHER TOUR

HAPPY DAYS TRAVEL

IQHOLIDAYS

smile@cadimos

TravelBUG

Travelmall

ZORPIDIS

Επελέγη η προσφορά του τουριστικού γραφείου HAPPY DAYS TRAVEL.

Αριθμός εισακτέων στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Οι μαθητές/τριες της Γ? λυκείου έχουν μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις και το υπουργείο Παιδείας τούς εύχεται καλή δύναμη στην προσπάθειά τους. Παράλληλα με τους μαθητές και τις μαθήτριες, το ΥΠΠΕΘ έχει επίσης μπει στην τελική ευθεία προετοιμασίας των τεχνικών λεπτομερειών, ώστε να διασφαλιστεί η βέλτιστη διεξαγωγή των εξετάσεων. Μεταξύ άλλων, αύριο δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η υπουργική απόφαση που ορίζει τον αριθμό των εισακτέων στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Για την κατανομή του αριθμού εισακτέων ανά τμήμα έχουν ληφθεί υπόψη τα εξής κριτήρια:

  1. οι αναπτυξιακές κατευθύνσεις της χώρας
  2. οι εισηγήσεις των τμημάτων, ιδίως εκείνων στα οποία προβλέπονται εργαστηριακά μαθήματα και για τη  λειτουργία των οποίων τεκμηριώθηκαν σοβαρές δυσκολίες
  3. η ανάγκη αποκατάστασης μιαςισορροπίας στην αναλογία των θέσεων που προσφέρονται στους υποψήφιους των τριών ομάδων προσανατολισμού
  4. οι στατιστικές των μετεγγραφών φοιτητών/τριών Συνέχεια

Τροποποίηση της με αριθμ. Φ.253/85476/Α5/ 2015 (ΦΕΚ 995 τ.Β?) υπουργικής απόφασης

Σας διαβιβάζουμε την με αριθμ. Φ.253/27216/Α5/2017 (ΦΕΚ 524 Β΄) Υ.Α. και την με αριθμ. Φ.253/24567/Α5/2017 (ΦΕΚ 678 Β?) Υ.Α. με τις οποίες τροποποιείται η με αριθμ. Φ.253/85476/Α5/2015 Υ.Α. που αφορά στην ένταξη των Σχολών, των Τμημάτων και των Εισαγωγικών Κατευθύνσεων στα Επιστημονικά Πεδία, για την ενημέρωσή σας.

Σας επισημαίνουμε  ότι στο Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, προβλέπεται να λειτουργήσει η πρώτη μόνο εκ των δύο ιδρυθεισών εισαγωγικών κατευθύνσεων, ήτοι   η εισαγωγική κατεύθυνση Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

 

ΦΕΚ 524 Β
ΦΕΚ 678 Β

Καθορισμός προγράμματος πανελλαδικών εξετάσεων έτους 2017 και ορισμός προθεσμίας υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ

Προγραμμα 2017 Υ.Α. τελικο