Πρόγραμμα Ασφαλούς Οδήγησης

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές/-τριες της Γ’ Λυκείου παρακολούθησαν το Πρόγραμμα  Ασφαλούς Οδήγησης που διοργανώνουν  η «ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ» σε συνεργασία με το «Junior Achievement Greece».  Η παρουσίαση εντάσσεται στο πλαίσιο ενεργειών ΕΚΕ (‘Drive Change. Move Safely’) και παρουσιάζεται στα σχολεία όλης της χώρας με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για βασικά θέματα που αφορούν στη συμπεριφορά του οδηγού σε συνάρτηση με την ταχύτητα οδήγησης, τη χρήση αλκοόλ, τη χρήση κινητού κ.α. και προβληματίστηκαν με την ψευδαίσθηση της ασφάλειας και της επαρκούς εκτίμησης της κινητικής κατάστασης που μπορεί να του προκληθεί.

Ευχαριστούμε πολύ τους διοργανωτές κο Θανάση Χούντρα, εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών, και την κα Ελένη Χελιώτη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του JA.

Εκδήλωση για την Επιχειρηματικότητα

Oι μαθητές του σχολείου μας που φοιτούν στον Οικονομικό Προσανατολισμό της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν σήμερα, Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023, το Δημαρχείο Κηφισιάς και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκπαιδευτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κηφισιάς με θέμα: «Η Επιχειρηματικότητα είναι επιλογή». Στην εκδήλωση αυτή, τέσσερις επιτυχημένοι επιχειρηματίες (Δρ. Γ. Σπιθουράκης, Κ. Αναστασιάδης, Δ. Μπεζαντάκου, Σ. Μιχαλούλης) ενέπνευσαν τους μαθητές αφηγούμενοι τις προσωπικές ιστορίες τους ως προς την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τους παρότρυναν, μέσα από το παράδειγμά τους, να υπερβούν φόβους και δυσκολίες προκειμένου να χαράξουν τον δικό τους δρόμο προς την επαγγελματική επιτυχία.

« ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΡΟΝΟΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΟΚΑΝΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ  ΓΙΑ  ΓΟΝΕΙΣ

με θέμα : « ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΠΡΟΝΟΗ» ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ-ΟΚΑΝΑ

Μάρτιος 2023

Το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη»,  συνεχίζει  τις δράσεις του , με μια ακόμη παρέμβαση για γονείς προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των γονιών, καθώς και στις ανάγκες τους να βελτιώσουν την επικοινωνία με τα παιδιά τους και να διαμορφώσουν υγιείς και συγκροτημένες προσωπικότητες παιδιών .

Στόχος του σεμιναρίου  είναι η ενδυνάμωση των γονέων και η ενίσχυση της ψυχικής τους ανθεκτικότητας μέσα από την εκμάθηση γονεικών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για την προστασία της  οικογενειακής συνοχής και επικοινωνίας.

Μέσα από το σεμινάριο οι γονείς θα μπορέσουν:

  1. Να εκφράζουν τους κοινούς φόβους, τις αγωνίες και τις ενοχές σχετικά με την επικοινωνία τους με τα παιδιά.
  2. Να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τις ανάγκες τους και τις ανάγκες των παιδιών τους.
  3. Να βοηθήσουν τα παιδιά τους να «στηρίζονται στα πόδια τους» ξεκινώντας από την ενίσχυση της δικής τους αυτοεκτίμησης.
  4. Να αναγνωρίζουν, να επεξεργάζονται και να επιτρέπουν να εκφράζονται συναισθήματα μέσα στην οικογένεια.
  5. Να θέτουν όρια και να επιλύουν συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια.
  6. Να ευαισθητοποιηθούν για μύθους και αλήθειες που αφορούν τη χρήση νόμιμων και παράνομων ουσιών και τα αίτια της εξάρτησης απ” αυτές.
  7. Να εκπαιδευτούν σε  τεχνικές ουσιαστικής επικοινωνίας ώστε να αποτελέσει η οικογένεια πηγή ασφάλειας, αποδοχής, υποστήριξης και αγάπης για τα μέλη της

Έναρξη-Διάρκεια : Τετάρτη 15 Μαρτίου 18.00-20.00   (απογευματινή ομάδα)

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023  10.30-12.00 (πρωινή ομάδα)

Πρόκειται για10 δίωρες συναντήσεις. δια ζώσης, στο χώρο του Κ.Π»ΠΡΟΝΟΗ», Δήλου 10, Κηφισιά

Κόστος συμμετοχής στην ομάδα: Δωρεάν

Δήλωση συμμετοχών: Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023  με τη συμπλήρωση της αίτησης

ü  για την πρωινή ομάδα στο σύνδεσμο https://forms.gle/ocfaEZZQ5MUiQdC38

ü  για την απογευματινή ομάδα στο σύνδεσμο

https://forms.gle/KEw4LHLUJXTLHSSM8

Συντονίστρια Ομάδας: κα Διονυσία Γιαννοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, Οικογενειακή Σύμβουλος – Σύμβουλος Ζεύγους.

Πληροφορίες: Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης «ΠΡΟΝΟΗ» καθημερινά 09:00-13:00 στο 210.8082673 ή μέσω

e-mail:info@pronoi.org.gr

 

 

Συνομιλώντας με τη συγγραφέα Ε.Σταθοπούλου

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς για τη λειτουργική αναβάθμιση της χρήσης της Σχολικής Βιβλιοθήκης μας, κάτι που αποτελεί στόχο δράσης του φετινού σχεδιασμού της εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας μας, την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο, κατόπιν προσκλήσεώς μας, την συγγραφέα κα Ελένη Ι. Σταθοπούλου, με το φιλολογικό ψευδώνυμο «Αιθερία».

Η κα ΣταΘοπούλου, ανταποκρινόμενη πρόθυμα στην πρόσκληση αυτή, παρουσίασε στους μαθητές δύο τμημάτων του σχολείου μας (Β1 και Β3) το συγγραφικό της έργο και συνομίλησε δημιουργικά μαζί τους για ποικίλα θέματα που ανέκυψαν μέσα από έναν ουσιώδη διάλογο αναφορικά με το έργο της συγγραφής, τη σύνδεσή του με τη σχολική εκπαίδευση, τη σχέση των σύγχρονων νέων με τη λογοτεχνία αλλά και ευρύτερα θέματα της επικαιρότητας που φάνηκε να απασχολούν τους μαθητές μας.

Η δράση είχε ιδιαίτερη επιτυχία καθώς έγειρε προς συζήτηση πολλά θέματα παιδαγωγικού και ευρύτερου ενδιαφέροντος, ανέδειξε τις νεανικές αναζητήσεις αναφορικά με τον λογοτεχνικό λόγο παραχωρώντας χώρο έκφρασης στα παιδιά και, εν τέλει, ευελπιστούμε πως συνέβαλε στον βασικό στόχο μας για την ενίσχυση της στάσης φιλαναγνωσίας τους μέσα από την ανάδειξη της παιδευτικής αξίας της λογοτεχνίας.

Αντικαπνιστικό πρόγραμμα Α Λυκείου

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου ολοκληρώθηκε μια σειρά δράσεων που απευθύνθηκε σε όλα τα τμήματα της Α Λυκείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν σχετικά με τη μεγαλύτερη επιδημία όλων των εποχών, το κάπνισμα, αλλά και συζήτησαν με έγκριτους αντιπροσώπους του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαπνιστικής Εταιρίας για τα οφέλη του υγιεινού τρόπου ζωής.

Ευχόμαστε η προσπάθειά μας που έγινε στο πλαίσιο αξιολόγησης της σχολικής μονάδας να συμβάλει στην καλλιέργεια των ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων που χρειάζονται οι μαθητές ώστε να είναι ικανοί να πουν «όχι» στα καπνικά προϊόντα.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

Γκαλερί

Η συλλογή περιέχει 2 φωτογραφίες.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών και μαθητριών της Οικονομικής Κατεύθυνσης της Γ Λυκείου πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας στις 2/2 και στις 4/2 παρουσιάσεις του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιά αντίστοιχα. Σκοπός μας ήταν να καταρτίσουμε τους μαθητές μας με τις απαραίτητες γνώσεις για το κάθε τμήμα ώστε να κάνουν τη σωστή επιλογή σχολής όταν συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τον καθηγητή του Τμήματος Στατιστικής κο Δ.Καρλή για τη διαδικτυακή του παρουσίαση όσο και τον κο Α.Καλλίρη και την κα Ο.Σιδέρη για τη δια ζώσης ενημέρωση των μαθητών μας για το Πανεπιστήμιο Πειραιά.[gallery link="file" columns="1" orderby="title"]