Εισαγωγή την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

Οι υποψήφιοι που πάσχουν από  σοβαρές παθήσεις και επιθυμούν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 καλούνται να απευθυνθούν σε μια από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, προκειμένου να αποκτήσουν το πιστοποιητικό βεβαίωσης της πάθησής τους.
Ο χρόνος υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών είναι από Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014 έως και Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες στην εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας
EΓΚΥΚΛΙΟΣ_ΠΑ_2014

Συμμετοχή σε πρόγραμμα κατά του καπνίσματος

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μαθητών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος το 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς συμμετέχει στο  πρόγραμμα
«Ενέργειες ενημέρωσης και υποστήριξης για την οργάνωση και υλοποίηση προγράμματος αγωγής υγείας για το κάπνισμα στα σχολεία»
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου δυναμικού ? ΕΣΠΑ» και υλοποιείται από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών με την έγκριση και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την συνεργασία του Υπουργείου Υγείας.
Συντονιστής του προγράμματος ορίστηκε ο Διευθυντής Κούτσικος Ηλίας, ο οποίος παρακολούθησε τα βιωματικά σεμινάρια- εργαστήρια του προγράμματος.
Εκτός από τις δράσεις που θα υλοποιηθούν εντός Σχολείου προβλέπεται και επίσκεψη των μαθητών σε χώρο της Αντικαρκινικής Εταιρείας, όπου θα ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες, στο διάστημα 17 με 20 Μαρτίου. Τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών καλύπτονται από τους διοργανωτές του προγράμματος.
Δείτε τον δικτυακό τόπο του προγράμματος στο http://www.thetruth.gr

Καθορισμός εξεταστέας ύλης των μαθημάτων της Α΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2013-2014

Κατεβάστε την με αρ. πρωτ. 20895/Γ2/13-02-2014 Υπουργική Απόφαση με θέμα «Καθορισμός εξεταστέας ύλης των μαθημάτων της Α΄ τάξης Ημερησίου και των Α΄ και Β΄ τάξεων Εσπερινού Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2013-2014».

YA ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Α ΓΕΛ 2013_2014

Συμπληρωματική εγκύκλιος για την υποβολή Αίτησης – Δήλωσης υποψηφίων Γενικών Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων.

Σε συνέχεια των δύο (2) προηγουμένων εγκυκλίων μας (Φ.251/17267/Β6/7-2-2014/ΑΔΑ: ΒΙΡ29-ΙΛΑ) και Φ.151/17264/Β6/7-2-2014/ΑΔΑ:ΒΙΡ29-ΤΧΩ) με θέμα την Υποβολή Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2014 ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, σας γνωστοποιούμε τα ακόλουθα :

- σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που προωθείται για υπογραφή, οι Αστυνομικές Σχολές (ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ): Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Αστυφυλάκων θα υπάρχουν στα μηχανογραφικά δελτία ΓΕΛ και ΕΠΑΛ του 2014.

- οι επιτυχόντες ΠΟΛΙΤΕΣ θα εγγραφούν στις ανωτέρω σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015?2016.

Κατεβάστε την συμπληρωματική εγκύκλιο του Υπουργείου:
2014_2_11_Φ_251_17267α_Β6_ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ 2014

Επίδοση ελέγχων προόδου Α΄ τετραμήνου

Σας ενημερώνουμε ότι την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00μμ θα δοθούν οι έλεγχοι επίδοσης του Α΄ τετραμήνου των μαθητών του Λυκείου μας.
Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Υποβολή Αίτησης ? Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2014 των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ή Αίτησης για ενδοσχολικό απολυτήριο

Όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2014 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση Υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Η προθεσμία ορίζεται  από τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ως και την Τρίτη 25  Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (10-25 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.
Η Αίτηση ? Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Λύκειο. Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση ? Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο είτε από το Λύκειό του.

Kατεβάστε το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου
Εγκύκλιος Φ.251/17267/Β6/7-2-2014 ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ ΓΕΛ 2014

Κατεβάστε τα υποδείγματα αιτήσεων και τις οδηγίες
ΥΠΟΔ 1 ΑΙΤΗΣΗ-ΓΕΛ-ΜΑΘΗΤΗΣ 2014
ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠ. ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΛ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ 2014
ΥΠΟΔ 2 ΑΙΤΗΣΗ-ΓΕΛ-ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ 2014

Υποβολή δικαιολογητικών για προφορική ή γραπτή εξέταση μαθητών και αποφοίτων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, βάσει του Ν.3699/2008, στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2014, για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Mε την παρούσα εγκύκλιο Το Υπουργείο ενημερώνει για τον τρόπο εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων,καθώς και τη διαδικασία χορήγησης των γνωματεύσεων που αφορούν:

α) στους μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (Ημερήσιων-Εσπερινών) οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων για απόκτηση απολυτηρίου και για εισαγωγή στις σχολές ή τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

β) στους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων (Ημερήσιων-Εσπερινών) ή άλλου Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διαφορετικού τύπου από αυτόν του Γενικού Λυκείου οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των μαθημάτων της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου για εισαγωγή στις σχολές ή τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Κατεβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο

2014_2_5_Φ_251_15808_Β6_ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΦΥΣ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΓΕΛ ΕΠΑΛ_2014

 

Επιλογή προσφοράς για την τετραήμερη εκδρομή της Β΄ Λυκείου

Για την πραγματοποιήση της εκπαιδευτικής τετραήμερης εκδρομής της Β΄ Λυκείου στα Ιωάννινα ελήφθησαν οι ακόλουθες προσφορές από ταξιδιωτικά γραφεία.
Imagination
iQHolidays
Nikolaidis
HappyDays
Manessis
Grefis

Ως πιο συμφέρουσα κρίθηκε η προσφoρά του iQHolidays.
Ιδιωτικό συμφωνητικό και Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο