Ευχαριστήρια επιστολή γονέα για το 3ο Λύκειο

 

Ευχαριστήρια επιστολή γονέα για το 3ο Λύκειο

3ο λύκειο Κηφισιάς

Τις ευχαριστίες του θέλει να εκφράσει μέσα από τις στήλες της εφημερίδας μας ο Γιώργος Αμελτώνης, πατέρας μαθητή του 3ου Λυκείου Κηφισιάς, για την έγκαιρη επέμβαση του Διευθυντή του Λυκείου, Ηλία Κούτσικου, ο οποίος διέκοψε τα μαθήματα στέλνοντας τους μαθητές σπίτι τους, λόγω επιδείνωσης του καιρού.

Ο κ. Κούτσικος, ο οποίος αναλαμβάνοντας όλες του τις ευθύνες για την ασφάλεια των μαθητών και των διδασκόντων, συγκάλεσε το Συμβούλιο Διδασκόντων, όπου τους υπενθύμισε την περσινή ταλαιπωρία από το κλείσιμο της υπόγειας διάβασης της οδού Ερυμάνθου, η οποία συνδέει υπόγεια τις περιοχές της Νέας Κηφισιάς, δυτικά και ανατολικά της Εθνικής Οδού, και ζήτησε την διακοπή των μαθημάτων τις δύο, τελευταίες ώρες κάτι που έγινε. Μάλιστα ειδοποιήθηκαν όλοι οι γονείς των παιδιών οι οποίοι πήγαν με τα αυτοκίνητά τους στο Λύκειο και πήραν τα παιδιά. να μην περάσουν από την υπόγεια διάβαση αλλά να πάνε από τον κόμβο της Βαρυμπόμπης.

 

3ο ΓΕΛ Κηφισιάς

Το 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς με το διευθυντή κ. Κούτσικο και την κα Σουλτάτη πέρυσι όταν βραβεύτηκαν στις καινοτόμες ιδέες των σχολείων

 

Όταν είχαν αποχωρήσει όλοι οι μαθητές η τροχαία προληπτικά έκλεισε την υπόγεια διάβαση, η οποία είχε πρόσκαιρο πρόβλημα με νερά τα οποία απορροφήθηκαν σχετικά γρήγορα. Μάλιστα ο Διοικητής της Τροχαίας Κηφισιάς πήρε τηλέφωνο τον διευθυντή του Λυκείου και τον ευχαρίστησε για την ενέργειά του αυτή. Από την άλλη υπήρξαν γονείς που διαμαρτυρήθηκαν γιατί τους κάλεσε εσπευσμένα να πάρουν τα παιδιά τους κάτι που όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, ήταν αναγκαίο.

Να θυμίσουμε επίσης ότι στις αρχές της  εβδομάδας είχαν γίνει και ασκήσεις πυρόσβεσης στο πλαίσιο της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών στο ίδιο Λύκειο.

Πηγή: Εφημερίδα Κηφισιά (Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την επιστολή στην εφημερίδα)

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ 3ο ΓΕΛ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΑΚΡΑΙΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Αύριο Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του 3ου ΓΕΛ Κηφισιάς, το σχολείο λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων θα παραμείνει κλειστό.

Η γιορτή του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017.

Μαθήματα πυρόσβεσης στο 3ο Λύκειο Κηφισιάς

pyrosvesi1

Δεν είναι όλα εύκολα και απλά στη ζωή και ειδικά όταν βρεθείς μπροστά σε μία έκτακτη ανάγκη και μία σου κίνηση μπορεί να σώσει ζωές. Αυτό προσπάθησε να περάσει στους μαθητές του 3ου Λυκείου Κηφισιάς ο πυραγός Παναγιώτης Καλβέλης, εκπαιδευτής από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Θρακομακεδόνων, το πρωί της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου, προσκεκλημένος του διευθυντή του Λυκείου κ. Ηλία Κούτσικου, στο πλαίσιο βιωματικής άσκησης κατάσβεσης φωτιάς.

Αν και ήταν μια βροχερή μέρα, άρα και δύσκολη ως προς το άναμμα μιας φωτιάς, ο πυραγός άναψε μία με τα κατάλληλα εύφλεκτα υλικά στην αυλή του σχολείου και την έσβησε με τον κατάλληλο πυροσβεστήρα ο κ. Κούτσικος, μιας και λόγω αέρα κρίθηκε επικίνδυνο να την κατασβέσουν μαθητές.

Στη συνέχεια ο κ. Καλβέλης έδειξε στους μαθητές του Λυκείου τη χρήση των πυροσβεστήρων αλλά και την αιτία που ανάβει μια φωτιά και ποιους τρόπους έχουμε κάθε φορά στη διάθεσή μας να την αντιμετωπίσουμε.

μαθήματα πυρόσβεσης

Ο κ. Κούτσικος, καθηγητής φυσικής με ειδίκευση στην σεισμολογία, σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ, συνεργείο της οποίας βρισκόταν στο χώρο του Λυκείου για να καλύψει τη δράση, ανέφερε ότι δεν αρκούν μόνο οι ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, αλλά πρέπει επίσης να γίνεται εκπαίδευση σε χρήση πυροσβεστικών μέσων, όπως οι πυροσβεστήρες και ο λόγος γιατί μετά το σεισμό, για παράδειγμα, συνήθως ακολουθεί και φωτιά. Μάλιστα, στην περίπτωση της Αθήνας η οποία χρησιμοποιεί πλέον ως καύσιμο θέρμανσης το φυσικό αέριο, είναι επιτακτικός και  ο τρόπος αντιμετώπισης ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Μάλιστα έφερε πολλά παραδείγματα από σχολεία της Ιαπωνίας, όπου είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί στα πλαίσια της μετεκπαίδευσής του στον τομέα της σεισμολογίας. Το φυσικό αέριο μπορεί να είναι η καθαρότερη καύσιμη ύλη αλλά αυτό δεν πρέπει ποτέ να εφησυχάζει, ως προς τη τήρηση των προδιαγραφών για τη χρήση του, τους καταναλωτές, που θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν τρόπους, σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, που θα τους βοηθήσουν να αντεπεξέρθουν αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Ο κ. Κούτσικος μας επισήμανε ότι θα συνεχιστούν οι δράσεις που αφορούν την εκπαίδευση των μαθητών και ενδεχομένως των οικογενειών τους για τη σωστή αντιμετώπιση καταστροφών.

Πηγή: Εφημερίδα Κηφισιά (Πατήστε εδώ για να δείτε το link της δημοσίευσης)

Επιλογή προσφοράς για την εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δουβλίνο

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση της εκδρομής στο Δουβλίνο,  (25-31/3/2018), στα πλαίσια του προγράμματος MUN, όπως δημοσιεύτηκε στην σελίδα της ΔΔΕ Β΄Αθήνας, το Σχολείο έλαβε τις εξής προσφορές:
Happy_Days
Smile_Acadimos
Mazi
Vlassopoulos

Επελέγη η προσφορά του Smile Acadimos

Επιλογή προσφοράς για την πενθήμερη εκδρομή της Γ Λυκείου

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πραγματοποίηση της πενθήμερης εκδρομής της Γ Λυκείου στη Θεσσαλονίκη (3-7/12/2017), όπως δημοσιεύτηκε στην σελίδα της ΔΔΕ Β΄Αθήνας, το Σχολείο έλαβε τις εξής προσφορές:
Smile_Acadimos
Manessis
Happy_Days
At_Holidays
Another_Tour
Vlassopoulos.pdf

Επελέγη η προσφορά του τουριστικού γραφείου Happy Days