Ράδιο Β3 2012-13: Η Χριστουγεννιάτικη εκπομπή

Στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας «Ψηφιακή Τάξη: Ένα δημιουργικό γραφείο» οι μαθητές του Β3 του σχολικού έτους 2012-13 εξερεύνησαν τις δυνατότητες παραγωγής  κατ” απαίτηση ραδιοφωνικών εκπομπών μέσω Διαδικτύου.
Τον Δεκέμβριο του 2012 η ομάδα του Διαδικτυακού ραδιοφώνου ηχογράφησε την πρώτη της παραγωγή, μια Χριστουγεννιάτικη εκπομπή με μουσική και ευχές για το 2013 που ερχόταν.
Ένα χρόνο μετά η εκπομπή αναμεταδίδεται από τον δικτυακό τόπο του Σχολείου δίνοντάς μας την ευκαιρία να νοσταλγήσουμε, να επαναλάβουμε τις ίδιες ευχές για υγεία και πρόδο και να ευχηθούμε τον επόμενο Δεκέμβριο οι συντελεστές της εκπομπής να συνεχίζουν την πορεία τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Κάντε κλικ για να ακούσετε την Χριστουγεννιάτικη εκπομπή του Δεκεμβρίου του 2012.
 

Οι μαθητές συναντούν τη Φυσική και η Φυσική Μαγεύει

Η Φυσική ΜαγεύειH  Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ στο Αιγάλεω  συνεχίζοντας τις προσπάθειες των τελευταίων ετών, διοργανώνει για πέμπτη  συνεχή χρονιά την πρωτότυπη και ξεχωριστή συνάντηση αριστούχων μαθητών  Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου και Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου του σχολικού έτους 2013 στο ΤΕΙ  Αθηνών  στο Αιγάλεω και στο ξενοδοχείο Τιτάνια ,Πανεπιστημίου 52 στις 13-14-15 Δεκεμβρίου  2013

Οι συμμετέχοντες μαθητές σε αυτή την πρωτότυπη  και δημιουργική συνάντηση θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την άμεση επαφή τους με Διακεκριμένους  Πανεπιστημιακούς Δασκάλους να κατανοήσουν σε βάθος θέματα Σύγχρονης Φυσικής, να εισαχθούν στην σύγχρονη επιστημονική γνώση και μέθοδο, καθώς και στις έννοιες που  την συγκροτούν αποκτώντας  κριτική και συνδυαστική σκέψη.

Καλεσμένος στην εκδήλωση είναι ο Δρ . Koύτσικος Ηλίας, Φυσικός-Γεωφυσικός, Διευθυντής 3ου ΓΕΛ Κηφισιάς με θέμα της ομιλίας του: «Σεισμός, η απομυθοποίηση ενός φυσικού φαινομένου», ενώ συμμετέχουν και αρκετοί μαθητές του Σχολείου μας.

Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω Διαδικτύου από την ιστοσελίδα της ΕΕΦ.

Δείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών
Δείτε το πρόγραμμα των Εκδηλώσεων
Δείτε τους συμμετέχοντες μαθητές

 

Εβδομάδα Πληροφορικής: Ώρα Κώδικα, 9-15 Δεκεμβρίου 2013

Το 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς συμμετέχει στην παγκόσμια εκπαιδευτική πρωτοβουλία που συντονίζει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Code.org . To Code.org προωθεί την διδασκαλία της Επιστήμης Υπολογιστών στα σχολεία των ΗΠΑ, πρεσβεύοντας την άποψη ότι θα πρέπει να διδάσκεται σε όλα τα σχολεία σαν βασικό αντικείμενο στα πλαίσια των μαθημάτων των Μαθηματικών, των Φυσικών Επιστημών  και της Τεχνολογίας (STEM).  Αυτή την χρονιά το Code.org υλοποιεί την «Ώρα Κώδικα» στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην εκπαιδευτική εβδομάδα για την Eπιστήμη των Η/Υ & Πληροφορικής. H Ώρα του Κώδικα αποσκοπεί στο να παροτρύνει οποιονδήποτε να δει ότι μπορεί να αποκτήσει βασικές γνώσεις γύρω από την Επιστήμη της Πληροφορικής με το σύνθημα

«Όλοι μπορούν να προγραμματίσουν».

Mεταβείτε στην φόρμα εγγραφής του Σχολείου μας στο code.org και εγγραφείτε για να συμμετέχετε στην εισαγωγική δραστηριότητα

Δείτε την προτεινόμενη από το Σχολείο μας δραστηριότητα για μαθητές της Γ” Λυκείου της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης
ΩΡΑ ΚΩΔΙΚΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΕΠΠ

ή πατήστε Συνέχεια για να διαβάσετε περισσότερα.
Συνέχεια

Πρόσκληση Παρουσίασης Στρατευσίμων Κλάσης 2017 (Γεννηθέντων το έτος 1996) στις Στρατολογικές Υπηρεσίες για Κατάθεση Δελτίου Απογραφής (ΔΑ)

Η Στρατολογική  Υπηρεσία ενημερώνει τους στρατεύσιμους της κλάσης 2017 (γεννημένοι το έτος 1996)  ότι υποχρεούνται να καταθέσουν Δελτίο Απογραφής  στη Στρατολογική Υπηρεσία Δυτικής Αττικής ή στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ)  από 2 Ιανουαρίου 2014  μέχρι 31 Μαρτίου 2014.

Πρόσκληση Στρατευσίμων 2017
Δείτε την σχετική σελίδα της Στρατολογίας

Κατεβάστε το υπόδειγμα Δελτίου Απογραφής