Συμμετοχή του Σχολείου μας μέσω τηλεδιάσκεψης στην παρουσίαση της εφαρμογής CyberKid από την ΔΗΕ

Παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λοβέρδου και των Υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και Γεώργιου Στύλιου παρουσιάστηκε σήμερα σε διαδραστική τηλεδιάσκεψη με 600 σχολεία, μεταξύ των οποίων και το Σχολείο μας, η εφαρμογή  Cyberkid από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Μανώλη ΣφακιανάκηΤηλεδιάσκεψη ΔΗΕ - 3ου ΓΕΛ ΚηφισιάςΔείτε περισσότερα και κατεβάστε την παρουσίαση.
Η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνούν άμεσα και σε πραγματικό χρόνο (real time) σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής με Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω της χρήσης μίας καινοτόμου (touchscreen call) διαδικασίας «Cyber Alert», αλλά και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.
Οι Αξιωματικοί θα διαχειρίζονται τον κίνδυνο ή την απειλή, η οποία προέρχεται μέσω διαδικτύου με σύγχρονες διαδικασίες και μέσα από ένα Σύγχρονο Κέντρο Διαχείρισης Διαδικτυακών Απειλών (CYBER ALERT), που θα έχει έδρα στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Κατεβάστε την παρουσίαση του Cyberkid