ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

 

ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ

3 ΗΜΕΡΕΣ

23-25/2/20

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΒΟΛΟΣ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο σχολείο και αναχώρηση για την πόλη του Βόλου με ενδιάμεσες στάσεις. Επίσκεψη στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών όπου βρίσκεται το άγαλμα του Λεωνίδα και το κενοτάφιο των πεσόντων.Στη συνέχεια θα κάνουμε μία στάση στα Καμένα Βούρλα ,από τα πιο κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας και ίσως το πιο γνωστό μέρος Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο ¨Αθανασάκειο¨ που ιδρύθηκε το 1909 και διαθέτει εκθέματα από την Προϊστορική, Νεολιθική και την Βυζαντινή περίοδο .Στη συνέχεια Επίσκεψη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, η πρώτη εκκλησία που δημιούργησε ο αρχιτέκτονας Αριστοτέλης Ζάχος στο Βόλο. Οι αγιογραφίες του ναού είναι του Αγήνορα Αστεριάδη, ενώ, στο προαύλιο του Ναού διατηρείται το παλιό καμπαναριό, έργο του Ιταλού γλύπτη Previsan το 1884.Μεσημέρι ελεύθερο στο Βόλο για φαγητό και βόλτα στην παραλία . Στη συνέχεια άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Βόλο. Τακτοποίηση στα δωμάτια στο VALISRESORT 5* ..Δείπνο και προαιρετική ομαδική βραδινή ψυχαγωγία στο Βόλο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΧΩΡΙΑ ΠΗΛΙΟΥ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε να γνωρίσουμε το θρυλικό βουνό των Κενταύρων και να θαυμάσουμε την ομορφιά του τοπίου. Τα πρώτα χωριά που συναντάμε είναι η
Πορταριά, ένα πανέμορφο θέρετρο με πετρόκτιστα καλντερίμια και η Μακρυνίτσα, το ¨μπαλκόνι του Πηλίου¨, ένα χωριό κτισμένο στην πλαγιά του βουνού, με πανέμορφη θέα στον Παγασητικό. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και για να δοκιμάσουμε τοπικές λιχουδιές. Συνεχίζουμε για το χιονοδρομικό κέντρο στα Χάνια. Γεύμα το μεσημέρι σε τοπική ταβέρνα και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.Δείπνο και το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση. 

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΛΟΣ – ΜΗΛΙΕΣ – ΕΨΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής χυμών και αναψυκτικών ΕΨΑ . Στην συνέχεια αναχωρούμε για τις Μηλιές, έναν οικισμό αξεπέραστο σε φυσική ομορφιά που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Μαγνησίας και του Ελληνικού Έθνους γενικότερα. Αναχώρηση για την πόλη του Βόλου , όπου θα έχουμε χρόνο προαιρετικά για γεύμα και καφέ . Επιστροφή με ενδιάμεσες στάσεις στην Αθήνα και στο χώρο του σχολείου αργά το απόγευμα.

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες των υπευθύνων της εκδρομής.