Επίσκεψη μαθητών του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β? Λυκείου στο εργοτάξιο του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Στο πλαίσιο του μαθήματος Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών που διδάσκεται ως μάθημα της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών στη Β? Λυκείου είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για το σημαντικό έργο πνοής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.  Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου επισκεφτήκαμε το χώρο όπου θα στεγαστεί η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ενημερωθήκαμε για τις νέες δυνατότητες που θα υπάρξουν από τη χρήση των χώρων αυτών καθώς και του πάρκου των 170.000 τ.μ. Παράλληλα είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το πρόγραμμα που είχαμε επεξεργαστεί ως «καλλιτεχνικοί διευθυντές» του Κέντρου Πολιτισμού.

Η παρουσίασή μας άφησε στους υπεύθυνους τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για την πολύπλευρη προσέγγιση του θέματος όσο και για την προσαρμογή της σε όλους τους νέους χώρους του Κέντρου Πολιτισμού. Ήταν πραγματικά μια μοναδική εμπειρία για όλη την ομάδα των παιδιών, που συνεργάστηκαν άψογα, αλλά και για τον Διευθυντή του σχολείου κο Κούτσικο και την υπεύθυνη καθηγήτρια κα Δ. Σουλτάτη, που συνόδευαν.
Η ομάδα των παιδιών που συμμετείχε ήταν: Αλεξάκης Λεωνίδας, Αμπέρα Αγάπη, Αουάντ Ειρήνη, Βάσσης Δημήτρης, Βοϊβόδας Νίκος, Γκίνης Χρήστος, Θεολόγου Ευγενία, Κατράνη Στέλλα, Κούτσικου Ιφιγένεια, Κυτίνου-Βότικα Έφη, Λαμπροπούλου Τατιάνα, Λιόκουρα Μαριάννα, Μαζοκοπάκη Σοφία, Μεϊμαρίδη Αναστασία και Μπαρμπαγιάννη Ερίνα.