Διενέργεια Διαγωνισμού EUROSCOLA

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διοργανώνει στο Στρασβούργο την ημερίδα EUROSCOLA, στις 28 Οκτωβρίου 2016. Στην ημερίδα αυτή θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου από τις χώρες ? μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διεξαχθεί διαγωνισμός για την επιλογή των μαθητών με θέμα: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τη Συνθήκη της Λισαβόνας έχει πιο ενισχυμένο ρόλο στην διαμόρφωση της Ευρώπης. Ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωπαίου πολίτη και πώς μπορεί να ακουστεί δυνατότερα η φωνή του στην Ευρώπη;»

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 και απευθύνεται σε μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. Ειδικότερα για τους μαθητές των ΕΠΑ.Λ., η ηλικία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 21ο έτος.

Οι αλλοδαποί επιλεγέντες μαθητές που προέρχονται από χώρες εκτός Ε.Ε. θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να ταξιδέψουν.

Στην επιλογή των μαθητών, εκτός από το βαθμό της εργασίας-έκθεσης, θα ληφθούν υπόψη τα εξής κριτήρια:

  1. Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής γλώσσας που να αποδεικνύεται με πτυχίο. Θα προτιμούνται οι έχοντες πτυχίο υψηλότερης βαθμίδας.
  2. Καλή γενική επίδοση στα μαθήματα του σχολείου.

Σημειώνεται ότι μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στην έκθεση και τα άλλα κριτήρια συνεκτιμούνται βάσει μοριοδότησης (έκθεση 60%, ξένη γλώσσα 20%, επίδοση 20%).

Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιούν για την προετοιμασία τους τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/el/0042423726/Το-κοινοβούλιο-και-η-Συνθήκη-της-Λισαβόνας.html

Aπό ΔΔΕ Β΄ Αθήνας