Εγκύκλιος υποβολής Αίτησης – Δήλωσης υποψηφίων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Ομάδα Β? 2016 με το Παλαιό Σύστημα (και αίτησης για Ενδοσχολικό Απολυτήριο)

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση εντός του Φεβρουαρίου του έτους συμμετοχής τους.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ/ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ως προθεσμία για την υποβολή της Αίτησης ? Δήλωσης των υποψηφίων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄) έτους 2016 με το ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ορίζεται το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ως και την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016. Τα υποδείγματα είναι τέσσερα (4), μόνο για όσους συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις και όχι για τους υποψηφίους για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση). Το περιεχόμενο των τεσσάρων (4) Υποδειγμάτων των Αιτήσεων ?Δηλώσεων κατά περίπτωση και ο τρόπος συμπλήρωσης και υποβολής τους, καθώς και τα στοιχεία, τα οποία συμπληρώνει κάθε κατηγορία υποψηφίων, αναφέρονται αναλυτικά στα επόμενα κεφάλαια. Συνημμένα σας στέλνουμε τα υποδείγματα των 4 διαφορετικών εντύπων της Αίτησης ? Δήλωσης μαζί με τις πληροφορίες ? οδηγίες που συνοδεύουν την καθεμία, στα οποία αναφέρονται και τα δικαιολογητικά κατά περίπτωση. Παράλληλα, σας στέλνουμε και υπόδειγμα αίτησης ? υπεύθυνης δήλωσης των τελειόφοιτων-απορριφθέντων της τελευταίας τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ, που δεν επαναφοιτούν και επιθυμούν να αποκτήσουν ενδοσχολικό απολυτήριο, χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις, η οποία υποβάλλεται στο Λύκειο φοίτησης σε έντυπη μορφή (βλ. ΚΕΦ. 7).

Η Αίτηση ? Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις υποβάλλεται ηλεκτρονικά στα Λύκεια. Το έντυπο της Αίτησης ? Δήλωσης (βλέπε συνημμένα) αναρτάται στο διαδίκτυο (στην επίσημη ιστοσελίδα www.minedu.gov.gr, στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ), από όπου μπορεί να τυπωθεί είτε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο είτε από το Λύκειο και να διανεμηθεί στους ενδιαφερομένους. Ο υποψήφιος επιλέγει και συμπληρώνει χειρόγραφα την αντίστοιχη Αίτηση ? Δήλωση και στη συνέχεια την υποβάλλει στο Λύκειο για ηλεκτρονική καταχώριση ο ίδιος ή ο νόμιμα εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία στο Λύκειο που φοιτά ή στο Λύκειο από το οποίο αποφοίτησε ή στο πλησιέστερο στην κατοικία του Λύκειο, αν πρόκειται για απόφοιτο. Μετά την ηλεκτρονική καταχώριση στο πληροφοριακό σύστημα myschool εκτυπώνονται δύο αντίγραφα. Ο υποψήφιος ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του, υπογράφει και στα δύο αντίγραφα και παραλαμβάνει ένα, το οποίο και φυλάσσει μέχρι το τέλος των εξετάσεων. Το δεύτερο υπογεγραμμένο αντίγραφο φυλάσσεται στο Λύκειο κατάθεσης. Η προθεσμία υποβολής της Αίτησης ? Δήλωσης αρχίζει την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και λήγει την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016. Τονίζεται ότι δεν γίνεται δεκτή εκπρόθεσμη Αίτηση – Δήλωση ούτε εκπρόθεσμη διόρθωση αυτής.

Εγκύκλιος υποβολής Αίτησης – Δήλωσης  υποψηφίων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Ομάδα Β? 2016 με το Παλαιό Σύστημα (και αίτησης για Ενδοσχολικό Απολυτήριο)

ΑΙΤΗΣΗ ? ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΘΗΤΗ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ή ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΕΛ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΛ / ΠΑΛAΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΑΙΤΗΣΗ ? ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ή ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΛ / ΠΑΛAΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ 2016