Εικονική Επιχείρηση «Baby CheckApp»

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», που οργανώνεται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ), το σχολείο μας δημιούργησε κατά το σχολικό έτος 2013-14 την εφαρμογή «Baby CheckApp» . Πρόκειται για μια εφαρμογή για κινητά android η οποία απευθύνεται σε έγκυες γυναίκες ή σε οικογένειες με παιδιά έως 6 ετών.

Η ομάδα μας προκρίθηκε στην τελική φάση του Πανελλαδικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2014» ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 25/06/2015 για 8η συνεχή χρονιά, αυτή τη φορά στις εγκαταστάσεις  του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος ? DEREE, Γραβιάς 6 στην Αγία Παρασκευή, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων
Σκοπός της εφαρμογής μας είναι να διευκολύνουμε το σύγχρονο γονιό να προγραμματίσει χωρίς άγχος όλες τις εξετάσεις της εγκύου ή/και τα εμβόλια  των παιδιών του μέσω μιας υπενθύμισης που θα έρχεται στο κινητό του εγκαίρως. Έτσι η προληπτική ιατρική μπορεί να εκσυγχρονιστεί περνώντας το κατώφλι της ηλεκτρονικής εποχής.


Στις 21.2.2014 η ομάδα του Baby CheckApp συμμετείχε στην έκθεση που διοργανώθηκε από το ΣΕΝ στο Mall Αμαρουσίου. Το σχολείο μας, ένα από τα ελάχιστα δημόσια σχολεία που συμμετείχαν στην έκθεση, κέρδισε τις εντυπώσεις. Είχαμε την ευκαιρία να προωθήσουμε την εφαρμογή μας και να ανταλλάξουμε εμπειρίες με τους μαθητές των άλλων σχολείων.
Επόμενος στόχος μας ήταν η καταγραφή ενός αναλυτικού business, στο οποίο περιγράψαμε όλες τις λειτουργίες της επιχείρησής μας. Έτσι η ομάδα των παιδιών που συμμετείχε εξοικειώθηκε με τα βασικά εργαλεία της διοίκησης σε όλους τους τομείς (οικονομικό, εμπορικό-marketing, πληροφορική, έρευνα & ανάπτυξη, ανθρώπινο δυναμικό).

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Διευθυντή του σχολείου κο Ηλία Κουτσίκο καθώς και το σύλλογο των καθηγητών για την αμέριστη βοήθειά τους στην προσπάθειά μας.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια
Δήμητρα Σουλτάτη